20 november 2021

Met de pont

 

Gezellig bij oma Roos op schoot

Roos vertrok al om 8.30 uit Wijhe en ik een uur later van station Bilthoven, op weg naar Utrecht CS en verder naar Dordrecht. We gingen op bezoek bij de kleine Joris. Jonge vader Peter vroeg nog hoe laat we dachten te arriveren want Joris ging meestal om 12 uur voor z'n middagslaapje. We wisten het niet zo precies omdat we voor het eerst met de pont van Dordrecht naar Papendrecht zouden gaan om bij hen te komen. Het viel gelukkig mee en om half twaalf waren we al ruimschoots in de weer met onze kleinzoon. Ik was nog niet binnen of ik zat met hem op schoot op de trap met een boekje; heerlijk zo'n klein mannetje op je schoot. Wat ik niet wist was dat Peter ondertussen een videootje van ons tweetjes maakte.

Was een verrassing toen ik die later op mijn WhatsApp kreeg; mijn kale kop in beeld en vooral hoe liefdevol ik met dat kleine ventje bezig was; ik ben echt gek op dat kleine spul. Ik zeg er eerlijk bij: "niet te lang, want ik heb dit al heel erg vaak meegemaakt", maar ik geniet er wel altijd van. Even later gingen we aan de koffie en zat de kleine Joris bij Roos op schoot, aandachtig samen een boekje bekijkend.
Om iets over 12 ging hij zoet slapen en konden we met ons drietjes over tal van onderwerpen spreken waaronder natuurlijk de nieuwe job van Peter,waarmee hij aanstaande maandag begint, maar ook over een immunologieboek dat hij heeft aangeschaft. Ik kreeg het mee om te bestuderen, want hij gaat zich zelf eerst verdiepen in projectmanagement en de chemie van isolatieschuim.
We taaiden weer af in de loop van de middag en keken nog even om het hoekje om het menneke in diepe rust in een hoekje van zijn bedje te zien slapen. Heerlijk gezicht. 
We liepen door Papendrecht terug naar de pont en kwamen door het gezellige koopcentrum van deze stad. We liepen nog even de markt over en ik kocht wat kaas. Toen met de pont naar Dordrecht, en daar was ook markt en daar kochten we wat spulletjes bij een kraam met Indische specerijen: webadres: www.specerijenkraam.nl Je kunt er ook on line bestellingen plaatsen vertelde de verkoper. Wie weet. In ieder geval hadden we bij de nassi die ik gisteravond nog had klaar gemaakt lekker kroepoek van de markt in Dordrecht.

Geen opmerkingen: