06 november 2021

Een onrustige week voor de boeg

 Een week met allerlei activiteiten lag voor ons uitgerold; overigens vooral activiteiten van Roos, maar er moest veel heen en weer gereisd worden. Naarmate ik ouder word heb ik meer moeite om dan de regie goed in handen te houden. Het vergeten van "hoe het ook alweer allemaal in elkaar zat" speelde hierbij een belangrijke rol. Men noemt het een onderdeel van het ouder worden, maar het valt mij moeilijk om ermee om te gaan. Zo merkte ik aan het eind van alle drukte dat ik niet meer wist wat er allemaal had gespeeld en moest ik Roos vragen wat we ook alweer gedaan hadden zodat ik de bloggies kon afmaken; ik liep gewoon een week achter. Ik slaagde er gelukkig nog wel in om die van de dag dat ik begon te schrijven (10 november) te formuleren en zelfs met enige moeite die van een dag tevoren (met november music), maar de dagen daar aan voorafgaande kreeg ik niet meer uit het falend geheugen geperst. Dus Roos gevraagd en die stuurde middenin de nacht nog een eppie met daarin de activiteiten, waaronder die van de hier aan de orde zijnde dag. Achteraf gezien had vooral Roos een week met allerlei druktemakerijen, maar heb ik vooral hier achter in het bos gewandeld en ervoor zorg gedragen dat zij bij thuiskomst iets lekkers te eten kreeg.
Kortom, de dag begon voor mij met een lekker ontbijt als altijd. Gisteravond had ik twee hazenbouten te ontdooien gezet om vandaag alvast te bakken en gaar te sudderen voor het bereiden van de ragout die ik Jessy en Peter woensdag ga voorzetten.
 In de loop van de middag een stevige wandeling in het bekende bos hier om de hoek; ik wilde weer een goede afstand lopen en uiteindelijk eindigen op het station om Roos op te halen. Boodschappen had ik gisteren al gedaan. Roos ging naar een auditie van de VvhL in Zwolle. Ik had mijn wandeling zodanig gepland dat ik haar kon oppikken op het station en zo liepen we samen door het bos naar de flat. Ik verwende haar met een lekker stuk pluma, gebakken in de boter van Boom en Bosch. In de loop van de avond zijn we nog even een uurtje gaan bridgen; ging behoorlijk goed.

Geen opmerkingen: