15 november 2021

Mooi herfst landschap

Volop jeneverbessen struiken

Vanmorgen stond ik al om half acht thee te zetten; Roos kwam net bij de wereld, maar versmaadde een kopje thee op bed zeker niet. Voorzichtig liep ik de trap op; vind dat maar eng met die hete thee, maar het ging prima. Na het ontbijt ging ik op weg naar Nijverdal voor een wandeling naar Holten. En wat was het mooi zo in de herfst. In Nijverdal werd ik nog onmuzikaal uitgeleide gedaan door een herfstorkest van bladblazers, maar mijn muziekspelertje met "oortjes" overstemde dat kolere geluid gelukkig. Voor het eerst had ik lekker warme thee meegenomen; dat had ik bij het ontbijt zeer beperkt gedronken omdat ik er niet geheel van overtuigd was dat het toilet in de trein wel zou functioneren; was niet alleen aanwezig, maar het rode licht brandde ook niet. Maar nu zat ik in het begin van de wandeling lekker rustig op een bankje van warme thee en Mahler te genieten. Onverwacht stopte een fietser en begon een gezellig praatje met me. Hij was ook 73 en bewoog veel voor zijn gezondheid. Hij vertelde van alles over zichzelf, als gebruikelijk en zei o.a. dat hij op weg was naar de sportschool. Ik maakte uiteindelijk een eind aan het gesprek door de rugzak weer op te doen en hem een prettige dag te wensen; leuk zo'n onverwachte onderbreking.
Ik kon het ook niet laten om naar vriend Dick een WhatsApp berichtje te sturen; ooit maakte ik met hem deze wandeling voor het eerst.
's-Avonds gingen we welgemoed op naar de bridgeclub, maar tot onze verbazing was er geen enkele beweging in het sportcentrum, althans niet in de bridgezaal. Ik ging nog even naar binnen in het gebouw, maar er was verder niemand die me iets kon vertellen. Roos had gelukkig het tel.nr. van de wedstrijdleider en die was verbaasd dat wij geen e-mail hadden ontvangen van dat er de komende drie weken niet gebridged zou worden, inderdaad, u raadt het al lezer, vanwege dat klote virus, althans vanwege de maatregelen vanuit de regering die ook maar vaart op dat medische clubje van het OMT.
We zijn thuis lekker gaan steppen, bridgen op Stepbridge van de bond. 

 

Geen opmerkingen: