14 november 2021

Een oud briefje

 In een oude agenda vond ik een ongedateerd briefje met daarop aantekeningen over mijn interesses. Naar ik vermoed is het rond 15 jaar geleden opgeschreven, misschien iets korter, maar ik was toch wel gefrappeerd dat mijn interesses nog steeds in die richting zijn, alleen ben ik er niet meer erg actief mee bezig, d.w.z. dat ik niet meer bij een organisatie ben betrokken als Slow Food, waar ik destijds actief in was.

Hier volgend de tekst:
Mijn 2 grote hobbies. Altijd gek geweest op droge worst. Speciale ham. Vooral in buitenland. Patés met flauwe, maar karakteristieke smaken. Pekelvlees bij Blom. Nagelholt. Op zoek naar ouderwetse slagers. Zelfslachtende, veel zelf maken. Vakmanschap, liefde voor het vak. Toewijding.
Culinair geweldige ervaring, rij van adressen. Zekere weemoed dat in deze tijd waarin we ons vrijwel alles kunnen permitteren alles van de industrie betrekken. Het kopen van voeding terugbrengen naar onbekend voer in je kar gooien i.p.v. de vakman opzoeken. Gaat toch vooral op voor het slagersvak.
Trend van boerenmarkt, streekmarkten. Leuk voor vakantie, vrije tijd.
Hoe doorbreek je dat? Aandacht voor wat belangrijk is.

Kennelijk waren het aantekeningen voor een stuk voor het blad van Slow Food Nederland of voor een lezing die ik moest houden; ik weet dat echt niet meer, maar mijn houding jegens voeding is niet fundamenteel veranderd.

Geen opmerkingen: