13 november 2021

Een fijn concert

 Iedereen in spanning vandaag; wat gaat er besloten worden omtrent dat verrekte rot virus; moet weer iedereen binnen blijven of maatregelen die vooral de ongevaccineerden betreffen, of wat dan ook? En vooral wat gaat de horeca en de culturele sector er van merken? Dat het virus hand over hand datgene doet wat ik al vanaf het begin verwachtte, is nu in ieder geval aan de orde. Je houdt een virus niet tegen; het is net als stijgend water, waarbij ik moet denken aan die enge video vanaf een hoge flat genomen met die tsunami in Japan; het water bleef en bleef maar hoger komen totdat iedereen gilde en de camera begon te schudden. Ik merk het in m'n directe omgeving; in drie gezinnen van m'n dochters heerst Covid deze week; tot heden had ik er in mijn naaste omgeving nog niets van gemerkt.
Roos had al een e-mail gestuurd naar Robert K., de coördinator van de afdeling Utrecht van de VvhL met de vraag of het concert van Harriet Burns en Ian Tinsdale wel plaats zou vinden. Het antwoord was bemoedigend: " 'T giet aon", en inderdaad bleek uit de regeringsverklaring dat culturele manifestaties relatief ongeschonden bleven bij de nieuwe maatregelen. De horeca wordt weer verder beperkt?!
Dus hedenavond sjokten we door druk Utrecht op de zaterdagavond naar het gezellige plekje "de Zeven Linden" waar de meeste van onze concerten plaats vinden. Buiten werden onze QR codes keurig gecontroleerd en binnen werden mondkapjes gedragen tot men ging zitten. Het niet zo gek grote zaaltje was behoorlijk gevuld; fijn voor de optredenden. 
Het concert was geweldig. Roos maakte voor de vereniging een voortreffelijk verslag over dit concert in haar eigen blog; daar voeg ik niets aan toe; bekijk dat vooral!
Innig tevreden liepen we terug naar de bushalte, nu door een aanzienlijk rustiger Utrecht.

Geen opmerkingen: