06 augustus 2018

Lekker spekpannenkoeken eten

Bij onze vorige ontmoeting had Marieke smakelijk zitten knagen aan een spekpannenkoek ergens in een restaurant in Leiden. Natuurlijk moest ik bij die gelegenheid prollen met mijn bakkunsten op dat gebied: "mijn pannenkoeken zijn origineel en vast lekkerder", zo schepte ik op. maar dan moet je het natuurlijk nog wel waar maken en dat zou vandaag plaatsvinden.
We hadden een beetje vroeg afgesproken omdat het in de loop van de ochtend niet meer uit te houden is bij mij op de flat. En keurig volgens de afgesproken tijd kwamen Roos en Marieke aangestapt; Roos had haar bij de bushalte opgepikt. En direct was het weer een genoeglijke conversatie zo met z'n drietjes; of we elkaar al jaren kennen en het niet pas de derde keer is dat we elkaar zien. Eerst koffie resp. jus d'orange en na een uurtje werd het toch echt tijd voor de test. Ik had alles al klaar gezet en de eerste pannenkoek deelde ik voor de dames. Tot mijn verbazing lustte Roos ook pannenkoek. Ook de tweede lustten de dames en zelfs de derde deelden zij. Gelukkig hield het daarbij op en kon ik met het restje beslag nog een pannenkoek voor mezelf bakken. De test had ik glansrijk volbracht; ze waren heerlijk.
Toen het echt te warm werd op de flat zijn we aan de wandel gegaan in ons bos en hebben ruim 2 uur stevig doorgestapt. Tot slot thee gedronken bij Roos binnen; in haar tuin was het ook veel te heet om te gaan zitten. We maakten nog een stel "onsies" waarvan eentje deze blog siert. Was een dag met een gouden randje.

Geen opmerkingen: