17 augustus 2018

Het Gerrit Achterberg pad

Gedicht van Gerrit Achterberg op het naar
hem genoemde Klompenpad
Weer een etappe van het Utrecht pad vandaag; van Wijk bij Duurstede naar Leersum. Wijk bij Duurstede was goed bereikbaar met de bus. De route was snel gevonden met de GPS; voerde eerst een heel stuk langs de Kromme Rijn. Een stukje asfalt leidde naar een fraai pad tussen bomen en struikgewas; een klompenpad met de naam "Gerrit Achterberg pad". Aan het begin stond een emotioneel gedicht van deze toch wat getroubleerde dichter die mij vooral bekend was vanwege het voormalig station Hulshorst waarop zijn gedicht met de strofe "met een godverlaten knars". De trein stopt er helaas niet meer.
Bij een boerderij werd ik afgesnauwd door zo'n kolere hond. Zal 'm leren!
Via landgoederen de Treek en Broekhuizen kwam ik in Darthuizen, deel van Leersum. Daar nam ik het onzalige besluit om de etappe verder te lopen en nog niet de bus te nemen.
Nou ja, via de Donderberg met het mausoleum van Nellestein bereikte ik een bijzonder natuurgebied met vrij grote waterpartijen. Maar ik nam de verkeerde route, werd moe en had het wel gezien. Met de GPS de kortste route naar Leersum en de bus genomen. Morgen is daar kermis.

Geen opmerkingen: