08 augustus 2018

Lekker daggie vrij!

Vandaag heb ik mezelf een dag vrijaf gegeven; niet wandelen, geen museumbezoek,  gewoon helemaal niets dan gewoon thuis de was doen, boodschappen bij AH, brood bakken, soep maken, kortom, een dag relaxen.
Heb vanmorgen dan ook even in de bibliotheek wat zitten lezen en een interessant verhaal gelezen in de Volkskrant van een geograaf die een alternatieve aanpak bepleit voor het watertekort dat in de niet al te verre toekomst regelmatig ons vaderland zal gaan teisteren; niet meer water gaan pompen, maar een heel andere aanpak van de landbouw. Heel goed plan waarvan je van te voren al weet dat het niet of veel te laat zal worden opgepakt. Net zo'n plan als vermindering van het autogebruik of aantal mensen; hard nodig maar ondenkbaar.
En verder een aantal van die interessante BBC documentaires bekeken.Was al met al een fijne dag waarbij ik nauwelijks van de flat af ben geweest. Maar niet helemaal mijn goesting; had steeds de neiging om op te springen om iets te gaan doen.

Roos heeft vandaag wel hard gewerkt. Het meisje van zoon Peter moet helemaal alleen het huis opknappen. Dat vond Roos maar niks, en bood dus aan om een dag te komen klussen. Behang eraf, pluggen eruit, behang erop, ze had er veel plezier aan. En voor Jessica was het ook nog eens heel gezellig.

Geen opmerkingen: