22 augustus 2018

82,6

Voor de bahandeling
Het is een hele klus voor iemand die worstelt met "zelfbeheersing"  zeker daar waar het eten betreft, maar hedenmorgen woog ik 82,6 kilogram, schoon aan de haak. Gisteren was een zware en lange dag geweest; ik barstte 'savonds dan ook van de slaap en dan passen het slaapritme van Roos en mij prima bij elkaar. Normaal heb ik veel minder slaap nodig dan zij.
Roos heeft zo'n precisie personenweegschaal; vanmorgen dan ook vechten wie er het eerst op mocht staan. Na een matig ontbijt ging ik naar de flat.
"Abspecken" doet je adrenaline spiegel stijgen; je wordt er actiever door. En zo stond ik vanmorgen al druk in de keuken, bezig met het gekookte hertenvlees van de botten te trekken en even later met aluminium folie en soda het donker geworden zilverwerk te reinigen; in mijn opruimwoede kwam eergisteren een doosje met allerlei verzilverd bestek tevoorschijn; nu na reiniging ziet het er weer toonbaar uit. Het heeft ook een doel gekregen; Mariska vindt het een enig idee om het voormalig bestek van haar biologische oma te gaan gebruiken. Ze gaat zelfs dat oeroude kinderbestek - ben ik als kind zelf nog mee gevoerd - in ere herstellen; als nostalgicus doet me dat veel plezier.

Tijdens het reinigingsproces

Na het afspoelen

Geen opmerkingen: