09 augustus 2018

Lekker in de kinderherrie

Morris en ik deden een contest wie het
meeste haar had. Scheelde niet veel?!
Dat was alweer een tijd geleden dat alle kinderen thuis waren; Gijs had ik al een tijd niet gezien omdat hij steeds op school zat wanneer ik langs kwam.
Vanmorgen bijtijds vertrokken voor bezoek aan Arja en de kids. Inmiddels is Morris, de nieuwste loot aan onze familieboom, al een maand oud; tijd om eens op bezoek te gaan en hem ernstig toe te spreken. Hij lag boven rustig te slapen; beneden was het een herrie van jewelste; filmpje bekijken en natuurlijk de drukte van het opa-begroeten. Leuk hoor al die enthousiaste kinderstemmen die je bezoek zo op prijs stellen.
Ze hadden natuurlijk weer zo'n herkennings- reactiespel waarbij je als oudere geen enkele kans hebt tegen kinderen en ik verloor dan ook glansrijk; eerst van Evi die tussendoor de spelregels voor de zekerheid maar aanpaste, maar later geheel terecht van Gijs. Net als Memorie, heb je geen kans tegen kinderen met hun enorme korte termijn geheugen.
Eindelijk brak de zo nodige regen door; de kinderen wisten niet goed wat ze ermee aan moesten; wel of niet naar buiten. Nou uiteindelijk alledrie naar buiten totdat ze door en door nat waren. Terwijl Arja met de kleine Morris bezig was heb ik het drietal afgedroogd en Sjoerd in droge spullen gehesen; die kleintjes kunnen zo koud worden.
En natuurlijk heb ik tussendoor lekker zitten knurften met de kleine Morris.Tot mijn opluchting was hij niet meer geel en Arja bevestigde ook dat hij geprikt was en dat het nu allemaal OK was. Zat me helemaal niet lekker, maar het is allemaal goed nu.
Zo tegen drieën ging ik er weer vandoor en fijn met de paraplu op; het regende hier in den Haag nog steeds een beetje. In Utrecht en Bilthoven helaas niet meer; ik liep terug door het bos; rook zo lekker na het regenbuitje van hedenmiddag.

Geen opmerkingen: