10 augustus 2018

Tòch bij mij op de flat

Bram laat het zich smaken
Vandaag had ik met Joke afgesproken; had ik in eerste instantie gedacht dat ik naar Gouda zou gaan waar het gezin woont, daar werd het Bilthoven vanwege het bos en later weer Utrecht stad vanwege de verwachte regen. Maar de regen viel mee en vanmorgen meldde Joke dat het bij nader inzien toch de bossen van Bilthoven zouden worden en dus ook op mijn flat.
Ik had vanmorgen weinig puf; matig geslapen, waarschijnlijk nog steeds vanwege de warmte; moe van alle activiteiten van de laatste tijd. Maar ja, toch maar even de zaak een beetje opgeruimd, de WC voor de tweede keer deze week gereinigd.
Om kwart over elf zat ik klaar op het station om de karavaan te ontvangen en ja hoor, daar kwam mijn stoere dochter met een kinderwagen plus baby en haar twee-jarige zoon op de rug. Het was lekker wandelweer; we liepen door het Houdringhebos naar de flat. Bram liep flink naast de kinderwagen; Ronja lag met haar grote blauwe kinderogen alles aan te zien; pittig koppie!
Ronja doet een tukkie op het
geïmproviseerde kinderbedje
Onderweg voedde Joke haar baby al zittend op een omgevallen boomstam; er staan geen bankjes in het Houdringhebos maar dat mocht de pret niet drukken. Het laatste stuk mocht Bram in de wagen - hij paste er nauwelijks meer in - en Ronja bij Joke in de draagzak voor; beiden vielen in slaap. Maar ja, aangekomen bij de flat werden ze weer wakker en in de geïmproviseerde kinderbedjes konden ze niet echt langdurig slapen. Maar eten des te beter; Bram at meer dan een boterham van mijn bijzonder stevige zelf gebakken brood; had ik niet gedacht maar het smaakte hem best.
Aan het eind van de dag bracht ik het hele spul weer naar het station. We liepen zo'n beetje het zelfde stuk terug alleen lag Bram nu in de wagen en Ronja bij Joke voor in de draagzak. Opnieuw vielen beiden al snel in slaap. Joke en ik spraken over diverse zaken aangaande de natuurlijke bestrijding in de landbouw maar ook over de beperking van het gebruik van al die plastic verpakkingsmaterialen.
We kwamen tegelijk met de enorme trein naar Utrecht aan op het perron; snel afscheid en daar gingen ze. Was een gezellige dag geweest. Maar ik ben wel behoorlijk afgetaaid zo langzamerhand.

Roos had deze dag hard werkend doorgebracht. Peter en zijn geliefde Jessica hebben een huis gekocht, een flat in Papendrecht en daar moet veel aan gedaan worden. Peter heeft het druk met zijn werk; het meeste werk komt op Jessica neer begreep ik en er moet veel gebeuren. Door die hitte en de vakantie periode hebben ze tot heden vrij vergeefs getracht hun vriendenschaar te bewegen om hen te komen helpen met klussen. Af en toe een wanhopige "kreet" van Jessica dat ze er zo alleen voorstaat, overigens afgewisseld met vrolijke foto's van feestpartijen met verkleedkleren?!
Maar goed, vandaag heeft Roos de werkkleren aangetrokken en heeft Jessica bijgestaan in de klusklus. Per WhatsApp kreeg ik een leuke foto van het tweetal die ik hierbij plaats in de daily Blog.


Geen opmerkingen: