29 augustus 2018

Heerlijk, weer in Kautenbach

Uitstekende markering
Ik kwam hier voor het eerst naar schatting in 1986; Dick, Kees - een goede vriend van Dick - en ik liepen regelmatig met elkaar trajecten door België en Luxemburg. We waren begonnen in Clervaux en wilden naar Wiltz lopen. Maar we hadden onderweg ontzettend last van een auto-rallye; telkens kwam er weer zo'n auto achterop rijden op van die uitgesproken landweggetjes waar je normaal geen auto tegen komt. Bij een splitsing besloten we toen om niet naar Wiltz te gaan maar het andere gemarkeerde pad in te slaan en dat leidde ons naar Kautenbach. We kregen kamers in hotel Huberty en ik viel op slag voor dat hotelletje. Ik verrekte van de honger en bestelde twee gerechten; kon ik natuurlijk niet op.
De volgende morgen moest ik naar huis bellen; dochter Joke, toen een jaar of vier schat ik, had besloten dat ze vanaf die dag zindelijk zou zijn en wilde zonder luier slapen. En daar moest "pappa" matuurlijk kond van gedaan worden!
Ik ben nog ik weet niet hoe vaak naar dit hotel geweest; heb hier nota's geschreven en vooral erg veel gewandeld en dan nu weer terug. De vorige beheerders trokken me niet zo, maar er zijn nu anderen.
Ik was er klokslag 12 uur; en kreeg kamer 1. Om 12.30 liep ik al buiten en verkende ik de verschillende paden vanuit Kautenbach; ik herkende na al die jaren eigenlijk vrijwel niets meer; kon me maar moeilijk oriënteren; ben ook zo gewend aan de GPS; maakt een mens wel lui en dom hoor!
Maar heerlijk gewandeld in het Luxemburgse landschap; wandelland bij uitstek.
'sAvonds heerlijk gegeten; de nieuwe mensen zijn echt gezellig en de keuken is uitstekend. We gaan ons hier wel vermaken!

Geen opmerkingen: