30 augustus 2018

De jujubes wandeling naar Clervaux

klooster met beek
In mijn studietijd kregen we college polymeerchemie; vanaf die tijd spreek ik het woord jujubes anders uit; op hooggeleerd nivo har har. De wandelingen hier in Luxemburg zijn uitmuntend gemarkeerd en eenduidig aangegeven. Een kruisje, een plusteken, een rondje maar ook een jujubes, zo'n salmiakdropje en die wandeling wilde ik vandaag lopen. Ik gebruik daarvoor nog steeds de kaart waarover ik ruim dertig jaar beschik; totaal versleten; slechts met de grootste zorg kun je er nog iets mee. Ik had voor vandaag uitgezocht dat ik de etappe van Troisvierges naar Clervaux zou gaan lopen.
Met de trein naar Troisvierges waarbij ik gebruik maakte van een oeroud kaartje dat nog steeds geldig bleek te zijn. Zal misschien zo lang niet meer duren want er is nu ook een elektronisch systeem zag ik.
In Troisvierges had ik de grootste moeite om de aansluiting met de kaart te vinden; lukte me ook niet. Uiteindelijk vond ik een plek en een richting waarmee ik via een omweg ergens buiten Troisvierges de aansluiting met de jujubes heb gevonden.
En ik heb toch genoten; was natuurlijk heel vermoeiend al dat klimmen en dalen, maar het ouwe lijf redt het nog best! Uitzichten over dalen; de zon door de bomen; beekjes die door het landschp ploeteren. Met uitzicht op een klooster en een meanderende beek in het dal moest ik wel zo intens denken aan een van de liederen van de cyclus "de zomerreis" die Roos en ik hebben gemaakt. Mooi gedicht van Roos: "Traag volgt de oever de stroom, een idylle", en zo was het helemaal. Ik hoorde de melodie weer helemaal zoals ik die had gecomponeerd. Roos heeft er later vast weer aan gesleuteld.
Oorlogs monument
Als je er oog voor hebt dan is de natuur zo mooi en hoe kun je daar beter van genieten dan te voet.
Die markeringen zijn zo ontzettend goed hier; dat maakt Luxemburg wel tot een uitgelezen wandelland hoor; de schoonheid van de natuur en die markeringen.
Weer goed gegeten. Na het eten ben ik nog even gaan kijken bij de Auberge de la gare en voor de opgang van een andere wandeling. Moest snel terug naar de kamer om deze blogs te schrijven zal ik maar zeggen. Lekker gechat met Mariska en Roos. Uitstekende WiFi hier!

Geen opmerkingen: