13 augustus 2018

Op stap met Jan en Thea

Gezellig met z'n vieren aan tafel
Na het bezoek van Jan en Thea hier bij mij op de flat hadden we afgesproken om elkaar weer te ontmoeten. Al snel kwamen we uit op 13 augustus, niet in de laatste, maar wel in de eerste plaats vanwege de datum; de verjaardag van onze vader. Ik had ge-ept dat we zo rond theetijd zouden komen; Jan vroeg als antwoord of we niet wat eerder konden komen. Roos had nog een paar klusjes die echt gedaan moesten worden, maar ik zat om 10.00 uur in de trein en epte Jan dat ik om 12.07 uur in Hoogkarspel zou zijn. Toen ik aan kwam met de trein zag ik zijn bolide niet staan, maar terwijl ik het perron afliep zag ik hem aan komen rijden.
Eerst even naar de boerderij en lekker koffie gedronken en weer bijgepraat. Ze hebben een nieuw huis gekocht en aangezien Jan en ik toch nog een stuk wilden wandelen stelde ik voor om aldaar even te gaan kijken. Een groot huis met bijzondere architectonische vormgeving; waren ze met een klap op gevallen! Kon me er alles bij voorstellen. Terwijl Jan en ik daar aan de loop waren begon het krachtig te regenen, maar de plu's hielden het.
Vervolgens naar een wandelrondje bij Hauwert; ik was perplex van het ontzettend mooie Hollandse landschap aldaar. Het regende overigens pijpenstelen, werd hoog tijd want NL is zo langzamerhand woestijn-droog.
Voor hotel de Keizerskroon
We gingen terug naar de boerderij maar eerst nog even langs het graf van onze ouders; daar komen we toch best vaak als broers. Intussen was Roos ook gearriveerd en door Thea van het station gehaald. We dronken een glaasje en aten een nootje en babbelden over de diverse aangelegenheden die ons bezig houden. Zo tegen zessen gingen we naar Hoorn voor het diner bij restaurant Hendrickje Stoffels. Genoeglijk zitten eten; na het eten door Hoorn gelopen; is toch wel een bijzonder mooie stad,met name het oude centrum.
We hadden het al gehoord van de hotelier dat er kermis was en dat hebben we geweten. We namen afscheid van Jan en Thea en gingen naar ons hotel. Tot iets van 00.30 was het, ondanks dat we aan de "rustige" achterkant sliepen een kolere herrie; oerwoudachtige diepe dreunen dringen vreselijk door; wat daar de lol van is kan ik niet bevatten. Uiteindelijk toch wel geslapen.

Geen opmerkingen: