14 februari 2018

Zwijnenjacht

Deze markering had ik maandag in de regen over het
hoofd gezien. Roos zag hem zelfs uit de verte?!
Rien had een leuk gedicht gecomponeerd voor deze laatste ochtendkoffie voor degenen die morgen vertrekken; leuk zoals hij de sfeer versterkt; we zullen hem gaan missen als hij vertrekt; een echte Brabantse grappenmaker. Bedankt Rien en natuurlijk ook Ria!
Marjon lichtte het programma voor de volgende week toe terwijl de altijd storende bediening er gewoon doorheen kakelt wie er "Americano" of "Cafe con leche" wil hebben; ik kan gewoon mijn lachen niet meer inhouden zo hilarisch vind ik dat storend gedoe.
Terwijl de club uiteen ging liepen Roos en ik naar de bushalte; we wilden de groene wandeling helemaal aflopen te beginnen bij het busstation van Calpe. Begon al snel behoorlijk mooi; met een klein tunneltje onder de snelweg door en verder door het groen vrij dicht langs de snelweg. Bij de brug onder het spoor trokken we onze warme kleding uit; dit was een onvervalst warme dag; hiervoor zijn we toch aan het overwinteren! Even verderop moesten we helaas keren; een ketting met een bordje en daarop geschreven: "atención, cacería de jabalí" met de datum van vandaag: wilde-zwijnenjacht!
Caceria de jabali

We hadden geen zin in een verdwaalde kogel dus we keerden, en liepen de route die ik afgelopen maandag in de regen had gedaan; was voor Roos deels nieuw. Lekker door het groen en zo dicht bij Calpe. Toch weer 12 kilometer en Roos zei dat ze best moe was; ik voelde misschien mijn bilspieren nog van het klimmen van gisteren, maar verder niet echt moe.
Terug op het appartement wat gegeten en vervolgens naar de afscheidsborrel van degenen die morgen terug naar NL gaan. Gezellig bij Imanis. "Men" vroeg naar onze wandelingen in de buurt; ik haalde de kaart en kreeg het merkwaardig commentaar: "die kaart hebben wij ook; daar kunnen we niks mee". Tja, aan wie zou dat aan liggen vroeg ik mij hardop af; niet aan de kaart in ieder geval want wij lopen er met veel plezier op.

Geen opmerkingen: