08 februari 2018

Over de graat in Benimaurel

Samen bovenop de graat. Voor de gelegenheid had ik m'n zondagse muts afgezet!
Een schitterende klauterpartij vandaag; eerst met de auto naar Benimaurel - een klein bergdorpje - en van daar uit omhoog via een schitterend bergpaadje naar de top van de graat. Daarna begon het hogere berggeit wandelen. Met handen en voeten over enorme rotsblokken klimmen. Later werd het wat rustiger, maar het bleef een spannend pad. Marion heeft er een filmpje van gemaakt, d.w.z. dat ze de foto's door haar iPhone aan elkaar heeft geplakt en van muziek voorzien. Misschien kan ik die nog eens aan deze blog koppelen. Eén van onze groepsgenoten maakte een leuke foto van Roos en mij terwijl we ergens bovenop de graat zaten te lunchen.
We klauterden weer verder en uiteindelijk ging het naar beneden, terug naar het dorp. Het was zo'n heldere dag dat we in de verte het eiland Ibiza konden zien liggen. Ik had, wijs geworden mijn verrekijker meegenomen en kon heel duidelijk de contouren van het eiland zien alsmede de bootjes die tussen eiland en vaste land voeren. Even verderop kon ik ook wat vogels ontwaren in de schitterend bloeiende amandelboomgaarden; een zwartkop met een groengrijze borst.
Op het terras in het dorp een Turia gedronken; is een bier uit Valencia met een stevige bite; erg lekker biertje.
'sAvonds hebben we met vereende krachten boerenkool gemaakt van de struiken uit Jesus Pobre en pluma in plaats van rookworst; Roos nam aardappelen en boerenkool voor haar rekening en ik de pluma. Het werd absoluut smullen!!

Geen opmerkingen: