27 februari 2018

De lekkerste koffie in de refugio

Zicht op het stuwmeer van Rio Guadalest
Ditmaal plaats genoeg; er was regen voorspeld en desondanks hadden Marion en Rafa besloten om de geplande wandeling van vandaag door te laten gaan. Degenen die donderdag gaan vertrekken hadden prioriteit, maar uiteindelijk bleek de achterbank van het busje onbezet te blijven; we waren met vijf wandelaars en Rafa. Greet en ik persten ons op de voorbank naast Rafa en met z'n drietjes zaten we gezellig te praten; ach het regende wel, maar voor ons NLers was dit heel acceptabel.
We liepen rond om het stuwmeer van de Rio Guadalest; niet spectaculair maar een goede gelegenheid om tòch nog een wandeling te maken op deze regenachtige dag; de hellingen worden behoorlijk slippery en je hoeft het niet te overdrijven.
Een knetterend houtvuur wachtte ons op
We kruisten het stuwmeer bij de brug en vanaf de parkeerplaats had Rafa een bijzondere verrassing voor ons; we klauterden wat moeizaam naar boven en daar was een verrassing voor ons; een berghut, refugio waar we de lekkerste koffie van deze regio kregen geserveerd; een sfeertje met een houtkachel en honden; gezellige, niet opdringerige muziek. Een grote pot sterke koffie en kannen hete melk resp. heet water maakten een echte koffietafel. Ik heb me de cafe con leche goed laten smaken; zulke lekkere koffie heb ik nog niet eerder mogen smaken in deze vakantie! Een bijzondere afsluiting van onze wandelavonturen. Na afloop kwamen we nog bijeen bij Imanis en hebben we collectief Rafa bedankt voor alle moois.
`sAvonds zouden Marion en Anne-Marie nassi komen eten. Die arme Anne-Marie lag helaas met koorts in bed maar Marion heeft het zich goed laten smaken. Was een genoeglijk samenzijn.
Het is ongelooflijk zoals dit griepvirusje onze groep heeft geteisterd gedurende de weken; vrijwel iedereen is te pakken genomen. De een krijgt het meer voor zijn/haar kiezen dan de ander; Roos en ik hebben vooral moeten hoesten maar anderen hebben behoorlijk koorts gehad en soms zelfs het bed moeten houden.
Een heerlijke pot sterke koffie met een kan hete melk. En natuurlijk
een lekker cakeje

Twee honden liepen vrij rond in de zaak. De familie zat achter ons lekker te eten

Lia maakte deze foto van mij



Geen opmerkingen: