07 februari 2018

Ook dit is/was Calpe?!

Koffieochtend met de club bij Exotico
Een afwisselende dag! Eerst koffie gedronken met de hele club bij Exotico en daarna met de taxi naar Hermita San Juan en van daar uit een wandeling die Roos bij de VVV had gescoord. En dat was echt bijzonder! Goed gemarkeerde paden; eerst de oranje rondwandeling vanuit de Hermita zelf; een landbouwbedrijfje met nog de inrichting zoals dat "vroeger" was; niet voor de toeristen maar gewoon een restant.
De binnenplaats van de Hermita San Juan




Terug bij de hermita eerst wat geluncht en toen de volgende serie stukken van de wandelingen van de VVV. Goed gemarkeerd, door de groene omgeving van Calpe; het verraste ons ongelooflijk hoe fraai de vrij nabije omgeving van dit Spaanse "Betondorp" er (nog?) bij ligt.
Zicht op Calpe geheel zonder die afstotende betontroep
Uiteindelijk kwamen we uit bij een geïmproviseerde brug over de barranco (beekje); Roos vond dat de route daar niet over kon lopen; ik was van mening dat dat wel zo was en waarschijnlijk had ik gelijk. We zijn daar eigenlijk gestopt met de gemarkeerde wandeling maar gaan het later nog eens proberen, wellicht samen met Rafa die geïnteresseerd blijkt te zijn in de wandelingen rond Calpe.
Onderweg een oude wasplaats. Ik heb daar voor de foto mijn
jas goed staan schrobben.
Wij liepen naar de oude stad en door naar het barretje/restaurant waar ik gisteren de pitstop had gehouden maar waar zoveel lekkers lag uitgestald. En inderdaad, niet alleen het heerlijke Thuria biertje was van grote kwaliteit maar ook het lekkers: inktvis, sardinas, gevulde paprika en lomo smaakte zoals ik had verwacht!



Met de bus naar ons appartement en ons voorbereid op het volgende programma onderdeel van deze afwisselende dag; de bridgedrive in de NLse club! Roos wilde erg graag en het leek mij ook gezellig; gisteravond hadden we Francois en Susan ontmoet en die hadden aangegeven dat we absolut welkom waren om vandaag te komen bridgen. Gezellig; lekker gespeeld en als vierde geëindigd. Roos had weer een stel verrassende eindbiedingen.

Geen opmerkingen: