12 februari 2018

Door de regen

Huib had voor mij de elektronische kaart van dit gebied voor gebruik in de GPS opgestuurd; Theo had een kabeltje en zo kon ik uiteindelijk toch optimaal gebruik maken van mijn GPS apparaat. Ik had de oude track gewist en hij was nu echt gebruiksklaar. Dank aan beide heren!
Er wordt geklaagd over het weer; niet door de lokale mensen maar vooral door de overwinteraars. Nou, mij hoor je niet klagen hoor; het is hier een stuk warmer dan in NL en een beetje regen is goed voor de droge landerijen hier. En als de zon schijnt is het heerlijk toeven hier; gisteren heb ik zelfs in korte broek gewandeld!
Dat was vandaag niet het geval. Na het bridgen van gisteravond in de Engelse club was het laat geworden voor ons Spaanse doen; ja ja, 23.00 uur. Dat kwam niet alleen door het bridgen, want dat was eigenlijk best vroeg afgelopen maar door het gezellige ep-je van Jantine uit het verre Connecticut waar het overigens nog veel kouder is dan in NL! Natuurlijk moest dat uitgebreid beantwoord worden. Maar goed, we werden pas om - ik schaam me bijna om het te vermelden - half tien wakker. Snel uit bed en lekkere broodjes gehaald bij de Deutsche Bäckerei; ontbeten op ons dooie gemak en vervolgens  samen koffie gedronken bij Imanis. We zagen telkens bussen voorbij rijden en ik realiseerde me dat het al laat was eigenlijk. Voor 'smiddags was regen voorspeld; Roos wilde haar voeten, althans haar enkels even een dag rust geven en ze moest haar gerepareerde bril om half vijf ophalen, verder wilde ze om 18.00 uur naar de Pilatesles.
Uiteindelijk nam ik de bus van 13.00 uur en beladen met leeftocht en regenspullen ging ik op weg naar het busstation om vandaaruit de VVV wandeling te gaan lopen. Het heeft inderdaad gedurende vrijwel de gehele wandeling wat geregend; lichte regen zouden we in NL zeggen, maar voor hier was het toch wel een stevig buitje. Ik trok me er niets van aan; heb mijn bammetjes opgeknaagd in de droogte onder een boom en via de kaart en vooral via de GPS mijn weg gezocht. Heerlijk gewandeld en geëindigd, hoe kan het anders bij Casa Miguel en een biertje met calamaris genuttigd.
Ik nam de bus van kwart voor vijf aldaar en hoopte maar dat Roos bij het plaza Colon zou instappen hetgeen het geval was. Was ze gelukkig op tijd voor Pilates en ze had haar nieuwe bril op; keurig gerepareerd. Nog een koffie bij Imanis en naar het appartement. Een warme douche en droge kleren maakten deze dag compleet.

Geen opmerkingen: