18 februari 2018

De rode wandeling naar de Olta

Gezellig met Roos en Annet aan de wandel
We hadden Annette gevraagd of ze het op prijs zou stellen vandaag met ons mee te lopen zodat ze de opgang naar het wandelnetwerk van de VVV kon vinden. En zo zaten we gedrieën om 11.00 uur na de gezamenlijke koffiebijeenkomst op de bus te wachten. Het plan was om "de rode wandeling" te gaan doen. Dus uitgestapt bij het busstation en via de grote weg naar de wegwijzer gelopen en rechtsaf de groene wandeling gelopen tot de volgende wegwijzer; daar linksaf en goed opgelet het paadje van de rode wandeling ingeslagen. Ik had hier vorige week in de regen al lopen soppen en hier ergens mijn broodje opgeknaagd op een droog plekje onder een boom. Nu was het lekker droog en niet te warm.
We liepen duidelijk door het bed van een droge barranco; allemaal rolstenen maakten het tot een relatief lastig stuk. Onderweg duidelijke markering totdat we linksaf moesten uit de bedding en bij het verkeerscircuit kwamen. Daar hebben we wat lopen klooien maar met behulp van kaart, GPS en goed nadenken vonden we de juiste richting en ja hoor, daar was weer een - enigszins verweerde - markering. Een stuk asfaltweg en toen weer het struweel in en lekker door het bos. Was goed gemarkeerd totdat we een verwarrend stuk tegenkwamen bij de spoorbaan. Op dit moment is er van spoorbaan niets te zien; rails en bielzen zijn volledig verdwenen. Hier raakten we in verwarring door de markering die niet eenduidig was en door ons verkeerd werd geïnterpreteerd; we liepen een stuk rechtsaf over het voorheen spoortalud totdat ik concludeerde dat dit niet kon kloppen. We liepen terug en daar namen we het - achteraf gezien logische - ongemarkeerde paadje rechtdoor en even verderop was weer een markering. De rest was alleen maar zwaar; behoorlijk steil, glibberig en stenig maar we liepen het met plezier en bereikten een picknickplaats waar ook een gezin met kinderen zat te eten. Na de lunch de zelfde route terug gelopen en met de bus naar Esmeralda Suites, ons appartementencomplex.
Om 17.00 uur afscheidsborrel van Rien en Ria en om 18.00 uur bridgen in de Engelse club. En laten we daar nou (gedeeld) eerste worden; we waren zo trots als een hond met zeven staarten!
meegenomen.
'sAvonds naar de Engelse club en lekker gebridged. Om half tien alweer thuis.

Geen opmerkingen: