11 februari 2018

Dankzij de VVV van Calpe

Het vrolijk klaterend stroompje van de barranco. Het water is zo helder dat je het niet ziet op de foto
Loopend Vuurtje, de organisatie waarmee wij hier overwinteren verzorgt een behoorlijk uitgebreid programma aan wandelingen en andere excursies. Desondanks zijn er dagen die we dan natuurlijk zelf moeten vullen. Had ik mijzelf eerst wijs gemaakt dat ik met de wandeling naar en/of van Moraira mijn lege dagen wel zou kunnen volwandelen daar had Roos via de VVV Calpe een heel wat aardiger alternatief gevonden; een kaart van de omgeving met daarop aangegeven allerlei wandelingen die in het veld ook gemarkeerd blijken te zijn; echt gemarkeerd en niet op zijn Spaans d.w.z. nagenoeg afwezig.
Ook vandaag begonnen we bij Ermita San Joan; taxi besteld en voor 13 eurootjes kwamen we op ons beginpunt aan, Vandaag de roze wandeling. Afgezien van de afslag over de baranco verliep het eigenlijk helemaal goed; de markering was overal goed te vinden. Dat we die afslag over de baranco pas in tweede instantie vonden was meer een kwestie van onjuiste interpretatie van de kaart en de afstanden want in tweede instantie begrepen we eigenlijk niet waarom we de markering over het hoofd hadden gezien. Grappig genoeg ontmoetten we een hond die ons bijzonder kwaadaardig bejegende toen er een hek tussen stond; toen we na een omweg door zijn tuin liepen deed hij niks?!
Het mooiste onderdeel van deze wandeling was wel de oversteek over de baranco; hadden we het water al van afstond horen stromen daar stonden we nu bij het stroompje. Een ceti zanger liet van zich horen; is een piepklein vogeltje met een keihard geluid. We maakten foto's bij de oversteekplaats en vervolgden de prachtige wandeling.
Het was gewoon warm; ik verkleedde mij in korte broek; rugzak stond bol van alle warme kleren die erin moesten. Overigens was dat maar van korte duur want na drie uur begon het weer snel af te koelen.
Uiteindelijk kwamen we bij het busstation van Calpe uit. Dat betekent dat we het padencomplex makkelijk via de bus kunnen bereiken; ga ik morgen maar eens proberen. Nu liepen we naar het plaza Colon, dronken nog een café con leche en namen de bus terug naar het appartement.
'sAvonds hebben we nog gebridged op de Engelse club; ongezellige zaal, veel te koud maar wel leuk gebridged. Ik was niet erg in vorm en we hebben dan ook slecht gescoord; maar daarom nog niet getreurd; volgende keer beter.

Geen opmerkingen: