15 september 2016

Wat een hitte

U zult mij niet snel horen klagen over de hitte; ik wandel graag bij wat hogere temperaturen; de afgelopen dagen heb ik het er heerlijk van genomen. Op de flat is het niet om uit te houden zo benauwd. Tussen al die Eifelwandelingen door moet ik toch wel wat aan m'n "huishouden" doen. Het voedselmanagement was eigenlijk voor het eerst sinds ik in m'n eentje woon misgegaan. De bruine bonen die ik zondagavond na onze Sauerlandreis had ontdooid waren nu echt niet meer goed; hadden voordat ik ze invroor ook al een dag buiten de koelkast gestaan. En ook de gebakken uien van zondagavond kon ik weggooien; niks voor mij om voedsel weg te gooien. Wanneer ik lees dat zo'n 35 tot 50 % van ons voedsel gewoon wordt weggegooid dan kan ik me daar werkelijk niets bij voorstellen; ik gooi vrijwel nooit voedsel weg voordat het de tractus digestivus heeft gepasseerd.
Ik wilde vanmiddag wat bloggies schrijven maar het was gewoon te heet in de voorkamer en in de slaapkamer deed de WiFi het niet. Een tuinstoel op het noordbalkon gezet en met een koppie thee wat zitten uitpuffen. Ik vind het wel heerlijk hoor na al die regen van deze zomer. Mag van mij nog wel even zo blijven, maar naar ik begreep gaat het weer vanavond veranderen. Dick, mijn reporter in Vaals meldde al dat het daar begon te onweren; weeronline liet ook al wat buitjes in Limburg zien; hier in de Bilt waar het weer toch gemaakt wordt begint het te betrekken. We gaan het zien!

PS Om 19.34 kreeg ik het volgende bericht uit Vaols:
het gaat hier behoorlijk tekeer met bliksum en dondur, dat zijn ouwe limbabse weergoden.  Balkon staat blank, het valt mit bakken uut den heemul.
dan is het wel weer eens lekker om uit het raam naar het gespetter te kijken met een bak koffie in de hand. En die typische geur die omhoog komt als de eerste plens op uitgedroogde staten valt. lekker hoor.
groetz,
Dick

Geen opmerkingen: