19 september 2016

Een eitje bakken als m'n moeder

Gebakken op hoog "vuur" zoals moeder dat deed
Telkens als ik een spiegelei bak dan moet ik aan mijn oude moeder denken. Dat komt omdat ik in mijn kindertijd, wanneer ik uit school kwam vaak gebakken spiegelei op een boterham als lunch kreeg.
Mijn moeder bakte die eieren in zo'n ouderwetse aluminium pannetje op knetterhoog vuur. Die heerlijk knapperige korstjes kan ik me nog zo goed herinneren.
Als ik zelf spiegeleieren bak dan doe ik vaak 2 of 3 eieren tegelijk in de bakpan. En dan wordt het resultaat ontzettend veel minder lekker dan die eitjes "van vroeger". Daarom bak ik ze tegenwoordig één voor één en net als moeder met een flinke klont boter en op knetterhoog "vuur" voor zo ver je van vuur kunt spreken bij een inductiefornuis. En nu zijn die eitjes weer net zo lekker als "vroeger" bij moeder thuis.

Geen opmerkingen: