28 september 2016

Nu maar eens naar Müzenich

Uitsloven op "Kaiser Karls Bettstatt".
Vandaag eerst naar de tandarts in Amsterdam en niet alleen de tandarts maar ook een behandeling door de mondhygiëniste en dat was kennelijk hard nodig, want ze ging toch tekeer. Na iets dat naar mijn gevoel zeker 20 minuten was vroeg ze: "gaat het nog?", hetgeen ik beaamde. Na afloop voelde het wel een beetje anders dan voor de behandeling; er was nogal wat tandsteen verwijderd. In de loop van de dag zou zich een raar soort hoofdpijn ontwikkelen die ongetwijfeld door het broodnodige gepeuter, gekotter en geboor waren veroorzaakt. Het voelde de hele dag gewoon wat onwennig bij het eten. Daarna de tandarts die bij controle constateerde dat mijn gebit er prima uitzag en dat er twee vullingen moesten worden vervangen. Dat had ik met mijn tong ook al geconstateerd, dus helemaal goed.
Vervolgens haalde ik de trein naar Heerlen op station Zuid en belde Roos; zij kwam in Utrecht in deze trein en zo reisden we gezellig samen verder. In Heerlen hadden we precies aansluiting op de bus naar Aken en bij het busstation door naar Fringshaus, waar we bij het restaurant eigenlijk koffie met iets lekkers hadden willen nuttigen. Helaas was het woensdags gesloten. No problem; het was prachtig weer en daar gingen we het veen op. Met de GPS en de kaart vonden we een leuke aanlooproute naar het bekende hutje; daar streken we even neer, meer voor de aardigheid dan om uit te rusten; we hadden al genoeg gezeten. Vervolgens verder richting Mützenich via Stehling. Natuurlijk even een gekke foto gemaakt bij "Kaiser Karls Bettstatt", een enorm kwartsiet blok waarvan de legende gaat dat Karel de Grote hier een keer noodgedwongen heeft overnacht na met zijn jachtgezelschap te zijn verdwaald in deze omgeving.
Snel door naar hotel Zur Buche in Mützenich, en lekker aan een Tongerlo biertje! Smaakte weer als vanouds. Het hotel was fraai gemoderniseerd; we hadden een prima kamer op de bovenverdieping; ontzettend stil en dus geslapen als rozen. Was een fijne aanloop/wandeldag.

Geen opmerkingen: