09 september 2016

Rondje Willingen


Molkereimuseum in Useln. Lekker broodje kaas gegeten.
We hadden twee dagen gepland in Willingen dus konden we het vandaag met halve bagage af. Kwam wel goed uit want Roos moest bijkomen van een slechte nacht vanwege de kramp in haar ribben. We planden een rondje Useln via de Ittersbach en de Ahrbach.
Vrij gemakkelijk vonden we de aanloop van het pad langs de Ittersbach; begon bij de brandweerkazerne. Mooi beekje en een fraai wandelpad ernaast. We bereikten Schwalefeld en wilden daar koffie gaan drinken. Hotel Waldesruh trok ons wel, maar was nog niet open; wel een plek om een keer neer te strijken! Maar verderop konden we terecht en raakten we ook aan de praat met het echtpaar dat de zaak dreef. Koffie met een heerlijke Apfelstrudel werd ons deel. En toen weer weiter, immer weiter naar Useln.
En nog even in de sauna
Daar aangekomen had ik wel trek in een broodje; in het Molkereimuseum hebben we een - hoe kan het anders - lekker broodje kaas gegeten met een glas melk. En daarna met de trein terug naar Willingen. Als je in het Sauerland een hotel gebruikt krijg je voor de dagen dat je er verblijft een vrij reizen kaart voor het regionaal OV. We gaan daar een volgende keer uitgebreider gebruik van maken. Deze keer bleef het beperkt tot twee minitripjes van resp. Brilon naar Brilon Wald en nu dan van Useln terug naar WIllingen.
In Willingen aangekomen hebben we thee en koffie gedronken op het terras van café restaurant "Zum Kanapee";  in het zonnetje; een zeer genoeglijk plekje. 'sAvonds hebben we er ook prima gegeten. Maar tussendoor nog even in de sauna en het zwembad in ons hotel; chique hoor!

Geen opmerkingen: