17 september 2016

Leek wel een echte werkweek

Ging ik gisteravond toch niet zo laat, om 22.30 uur naar bed, daar werd ik vanmorgen tot mijn eigen verbazing pas tegen negen uur wakker. Was er wel een paar keer uitgeweest om bekende reden maar heerlijk uitgeslapen. Kon er eigenlijk nog maar moeilijk uitkomen; had het gevoel dat ik een zware werkweek achter de rug had?! Koppie thee, koffie, bakje fruitsalade van AH - een aanradertje! - met yoghurt en een lepeltje dunne honing en het leven zag er weer prima uit!
De telefoon ging en even later zaten we lekker aan de koffie; verder heb ik wat lopen lummelen in huis en wat aan deze daily Blog zitten prutsen. Foto's uitgeladen en na zitten genieten van de drie Eifel wandelingen. Dat wandelen lijkt wel een obsessie van mij maar bij nader inzien is het natuurlijk ook gewoon structuur geven aan je dagen als pensionado; om die reden doe ik het overigens niet; ik vind het gewoon heerlijk om in de natuur te zijn. Maar als ik sommige anderen hoor over de tijdsbesteding na de pensionering dan begrijp ik wel dat juist het werk structuur bracht en dat velen ertegenop zien om zonder werk toch structuur te geven.
Zo ken ik iemand die tot haar zeventigste heeft doorgewerkt: "omdat ik anders geen structuur heb in mijn dagen", zo verzekerde ze mij. Dan zat ze maar een beetje TV te kijken en de krant voor de zoveelste keer door te bladeren. "Jeetje", dacht ik bij die gelegenheid, "ik heb niet eens TV en ook geen krant", maar vul m'n dagen graag met wandelen, maar ook met museumbezoek.
Vanmiddag was ik nog in de bibliotheek om het blad "Museum" door te snuffelen vanwege interessante tentoonstellingen in den lande. Het blad zelf gaat mij te veel over moderne kunst en daar heb ik weinig mee; ben niet zo avantgardistisch in de kunst.
En zo stelde ik de volgende mogelijkheden voor TT bezoek vast:

Utrecht Centraal Museum: over de Dom t/m 2 okt
Noord Brabants museum: t/m 9 oktober schilderijen van van Eyck e.a. uit een Roemeense collectie;
Mesdag over voedsel in de kunst: t/m 30 okt
Huis Marseille Amsterdam: interessante foto TT t/m 4 december
Hermitage; t/m 15 januari
Mauritshuis  vanaf 29 sept t/m 8 januari bijzonder werk van Engels koningshuis
Teylers museum Jan Weissenbruch t/m 8 januari
Singer t/m 8 jan
Alkmaar  van Everdingen t/m 22 jan
Enschede over De Lairesse: t/m 22 jan
Assen Repin e.a. t/m 2 april

Kortom, structuur genoeg voor regenachtige dagen of voor tussen het wandelen en koken door. Via de Blog zal ik kond doen van mogelijke bezoeken.

Geen opmerkingen: