06 september 2016

De laatste etappe naar Delft

De Oostpoort in Delft
Huib en ik lopen al jaren de verschillende etappes van het Groenehartpad; de cirkelvormige route ligt zo'n beetje tussen onze twee woonplaatsen in en kan makkelijk in aanreisbare stukken worden verdeeld. Eén etappe echter was door mijn toedoen systematisch overgeslagen; het stuk tussen Zoetermeer en Delft leek mij "helemaal niks", stadsgebied; hoe kon daar nou groen tussen verstopt zitten.
Huib had deze etappe echter voor vandaag op onze driewekelijkse agenda geplaatst met de omineuze woorden: "je hebt je er vast al op verheugd eindelijk het stuk Z'meer -Delft langs nieuw groen". Feitelijk wist ik niet eens meer dat ik dit stuk van het pad met de van mij bekende subtiliteit van tafel had geveegd. 
Huib had niets te veel gezegd; begon de etappe bij station Zoetermeer, daar waren we binnen 2 km in het oude Floriadepark en dat was schitterend. Maar ook verder liep het pad door zeer afwisselend landschap met veel bos.
Uiteindelijk kwamen we aan in Delft; eerst herkende ik niets. Pas toen we zo'n beetje in de binnenstad aankwamen zag ik de Oostpoort, onderwerp van het prachtige schilderij van Johannes Vermeer: "Gezicht op Delft".
We liepen op mijn verzoek de hele binnen stad door en kwamen uiteindelijk bij het gloednieuwe, ondergrondse NS-station. Enorm, maar dat komt omdat ook het stadhis hier in is gevestigd. Het oude station is (nog) niet gesloopt; krijgt vast een horecafunctie. Mooie wandeling Huib!

Geen opmerkingen: