20 februari 2016

Song Dong en Füchschen in Düsseldorf

Ontbijten met nicht Gerti in het gezellige eethoekje in de keuken
Bij mijn tripje met vriend Peter C. naar Hamburg en Bremen hebben mij de bezoeken aan de Kunsthallen aldaar zeer aangenaam verrast; prachtige Duitse kunst bij uitstek. Met gespannen verwachting keek ik dan ook uit naar het bezoek aan de Kunsthalle in Düsseldorf. Bij naspeuring op Internet tevoren had ik al zo mijn twijfels; een zekere Song Dong had een tentoonstelling aldaar. Nou ja, er zal toch ook nog wel een vaste collectie zijn met kunstwerken. Nou, niet dus.
Niet te vroeg opgestaan en na een gezellig ontbijt in het zo echt duitse, gezellige hoekje van de keuken gingen we de stad in, op weg naar de Kunsthalle. Eerst bij een Libanese Konditorei lekker koffie gedronken met Libanese "Süssigkeiten" , wat verder door de stad gewandeld en tot slot naar de Kunsthalle. En die Song Dong tentoonstelling was nog belachelijker dan ik mij in mijn stoutste dromen kon voorstellen; een soort gesorteerde vuilnisbelt en verder een opstelling van stenen met zitbankjes; te zot om nog een tentoonstelling te noemen. We waren dan ook heel snel uitgekeken op die waanzin. En van een vaste collectie was helemaal geen sprake. Weggegooid geld dus, maar daarom niet getreurd.
Bij een ontzettend leuke Brauerei opnieuw bier gedronken, nu was het Füchschen Alt bier; iets lichter dan het Uerige, maar nog lekkerder. In het ontzettend, maar wel gezellig kabaal van de grote ruimte zaten we aan de "Lügen Tisch". Naast mij zat een alleraardigste leeftijdsgenoot waar ik genoeglijk mee heb zitten klönen, oftewel kletsen. Ook hij had familie in Nederland; er zijn kennelijk veel gemengde Nederlands-Duitse families. Ik heb het bij 3 heerlijke altbiertjes gelaten; dat Duitse bier is toch wel heel erg lekker!
En 'savonds had Gerti ons uitgenodigd voor een etentje bij een Chinees restaurant; buffet van prima kwaliteit en een drukte van jewelste. Het restaurant was in een voormalige plantenkas gevestigd; een enorme ruimte en heel veel klandizie; de mensen stonden in een rij te wachten op een plek. Wij hadden geluk want we kwamen eigenlijk net voor een golf van nieuwe klanten. Maar het liep allemaal als een speer; de bediening liep heen en weer en kon het voedsel maar nauwelijks aanslepen. Was heerlijk.
Thuis gekomen nog een glaasje wijn en vroeg slapen. We hadden aanvankelijk gepland om zondag verder te gaan reizen met de Flixbus naar Trier en dan een paar dagen Luxemburg; de weersverwachting was helaas erg slecht en daarom hadden we voor vertrek al afgezien van deze verdere reis en het hotel in Trier gecancelled. Dus lekker uitslapen.

Geen opmerkingen: