04 februari 2016

In de regen door Brussel

Was veertig jaar geleden dat ik hier kwam, maar
het paard stond er nog; beetje versleten dat wel
Weeronline had niet veel fraais voorspeld, maar ja we hadden het gepland, we hadden het geboekt en dus zaten we om 6.29 in de trein naar Utrecht en stapten we iets over achten weer uit in Eindhoven. We moesten wel even zoeken voordat we hadden gevonden waar we de Flixbus naar Brussel konden nemen. We hadden alle tijd en aan de overkant was een prima gelegenheid om koffie met vlaai te nuttigen!
Vrijwel op tijd kwam de bus - uit Hannover - aangereden en bracht ons met lsechts 20 minuten vertraging door de verkeersdrukte bij Antwerpen in Brussel. En daar regende het verschrikkelijk.
Met de GPS liepen we richting Zuiden en vonden al snel "De Grote Markt", het enige plekje in Brussel dat ik ken. Met Lien en onze vrienden Kick en Renée heb ik zo'n veertig jaar geleden een weekend in Brussel doorgebracht; ik wist nog dat we bij die gelegenheid ergens in een gezellige tent bier hadden zitten drinken. Bij een trap stond een opgezet paard. Nou, de meest voor de hand liggende tent hebben Roos en ik direct aangedaan; het paard stond er - zij het wat versleten - nog steeds; we hadden eigenlijk wel trek en de keuken was open; beetje vroeg, maar konijn in bier, resp. "stoemp" ging er prima in. Toen ik naar boven moest voor het toilet zag ik het hoekje waar ik destijds met echtgenote en vrienden had gezeten; de dames hadden bij die gelegenheid de ons NL'ers onbekende bierglazen in hun ruime damestassen verstopt en meegenomen; deze bierglazen - van toen nog exotische merken als Orval - staan nu nog wat nostalgisch in mijn dressoir.
Sprekend onderdeel van het monument
Na het eten gingen Roos en ik de stad doorlopen om eens te kijken waar de musea zich bevonden en om een algemene indruk van de binnenstad te krijgen. De informatievoorziening hield niet over zodat we behoorlijk moesten zoeken voordat we het museum voor schone kunsten hadden gevonden; daar een waypoint gezet in de GPS en verder gelopen. Een prachtig monument voor "Egmont en Hoorne", de twee edelen die op de markt in Brussel werden onthoofd in 1568, het begin van de 80-jarige oorlog.
Nog ergens een kopje koffie met toebehoren genuttigd en toen werd het weer tijd om de FLixbus weer op te zoeken. Via een andere route, op geleide van de GPS terug naar Brussel Noord waar de flixbus vandaan vertrekt. We waren weer lekker op tijd thuis ondanks dat we problemen hadden met de trein vanuit Eindhoven.

1 opmerking:

Unknown zei

Was vijf en zes februari in Brussen met Flixbus.