06 februari 2016

Opnieuw voor een dichte deur

Boerderij Mossel was dan wel gesloten, maar
de herder was wel aan het trainen met de hond
Vandaag, ondanks de barre weersomstandigheden die weeronline had voorspeld met Ab aan de wandel. Overigens zag je het weercijfer in de loop van de week langzaam opkruipen van een 1 naar een 4 voor vandaag. Waarom een 4 was me een raadsel, want het zou niet gaan regenen en ook de wind viel wel mee: een viertje.
Ab kwam met de auto dus eerst een kop thee met een plak noten/rozijnenmik met boerenboter; dan kun je wel een paar kilometers hebben. Met de auto naar station Ede-Wageningen; op het parkeerterrein stond een merkwaardig voertuig waar Ab ooit van had overwogen er eentje aan te schaffen; hield het midden tussen een invalidenwagen, een motorfiets en misschien zelfs wel een autootje; had wel een gewoon kenteken.
En toen deze étappe van het Trekvogelpad van Ede-Wageningen via Hoekelum, de het Plancken Wambuis en natuurlijk de uitspanning boerderij Mossel naar Otterlo, waar we de bus terug naar Ede-Wageningen konden nemen. Ab liep zich de hele wandeling al te verkneukelen op de versnapering die hij zich beloofd had daar in "Mossel Centrum". Onzin eigenlijk, want ik had allerlei lekkers meegenomen zoals de obligate kippenvleugels die ik gisteravond laat nog met mijn verkouden kop had staan bakken; het sap liep gewoon zo uit mijn neus als ik niet uitkeek; bah! Verder had ik ook een rozijnen/notenbrood gebakken waarvan ik had meegenomen en nog voor de lunch een boterham met boerenkaas en roggenbrood.
Het bleef de hele dag droog; bij het eerste bankje dat we tegenkwamen - bleek overigens ook het laatste te zijn - op mijn verzoek, vanwege het gewicht, wat van de kippenvleugeltjes genuttigd. Doorgelopen, de viaducten onder de snelweg en de provinciale weg kruisend liepen we door de Ginkelse heide en kwamen we bij Plancken Wambuis, een fraai bosgebied waar ik vroeger wel eens biggen van wilde zwijnen had gezien. Boerderij Mossel was - net als een maand geleden bakker Bril - gesloten tot grote hilariteit; het zit Ab niet mee! Maar daarom niet getreurd; doorgelopen naar de bushalte waar we vriendelijk werden meegenomen door een niet-OV busje door de "beste chauffeur", een leuke joviale kerel.
Thuisgekomen de eveneens gisteravond klaargemaakte erwtensnert gegeten; was bijzonder goed gelukt met pastinaak i.p.v. aardappel als bindmiddel; geeft veel smaak aan soep of hutspot! Voor het gemak neemt Ab altijd een blik erwtensoep maar hij moest toch wel toegeven dat de mijne een stuk lekkerder was: "dat moet je jezelf ook gewoon gunnen", is mijn devies. En zoveel werk is het allemaal niet en wat dan nog? koken is een betere tijdsbesteding dan TV kijken toch?
Nog een lekker likeurtje en vervolgens geslapen als een os.

Geen opmerkingen: