21 februari 2016

Nogmaals de genealogische krochten ingedoken.

Had Anneke bij mijn laatste ontmoeting met Gerti al uit oude documenten kunnen concluderen dat Roelof Landman en Artje Ariese de verbinding vormden tussen onze families, daar konden we nu dankzij het genealogisch document dat ik van Karel de V had verkregen concluderen dat Adriana Bömer-Landman, de overgrootmoeder van Gerti en Hendrika Landman, mijn overgrootmoeder, zusters waren. Ook een naam die ik wel eens had gehoord uit het verleden, "tante Billa" kwam uit de mist van het verleden naar voren; zij was de echtgenote van Tinus, broer van Adriana en heette Sybille en werd Billa genoemd, in mijn ogen een hilarische naam.
Het is wel grappig al dat gesnuffel naar namen uit het verleden en wat zegt het je nou allemaal bij elkaar?! toch vooral dat je tot het uiterste doorgeredeneerd allemaal familie van elkaar bent. Tegen die achtergrond krijgt de weerstand tegen vreemden, met name de vluchtelingen uit verre oorden toch wel een merkwaardig perspectief.
Tot het uiterste doorgetrokken kom ik dan toch weer terecht op mijn stokpaardje; het ontstaan van het leven in het overgangsstadium van de gloeiende plasmawolk via het afgekoelde stadium naar de uiteindelijke door de zon verwarmde en op gang gehouden situatie deed evolueren. Kortom, de algehele verwantschap van de biologische soorten, inclusief de mens.
'sAvonds hebben we nog fijn gestept d.w.z. op de computer van de NBB gebridged met onbekende, maar leuke tegenstanders.

Geen opmerkingen: