01 januari 2016

Nieuwjaarsdag in de mist

Was toch wel laat geworden, maar volgens afspraak zaten we om half tien met z'n viertjes aan het ontbijt. We zouden vandaag een wandeling gaan maken in de buurt van Mook. We hadden al gezien dat het behoorlijk mistig was; ik dacht dat dat door het vuurwerk van gisteravond kwam, maar eenmaal onderweg bleek dat het echt mistig was. Daardoor was het uitzicht misschien wat minder maar de stilte des te prettiger. Ik houd daar erg van die stilte van een mistige dag. We liepen door het geaccidenteerde terrein en onderweg weer genoeglijk met elkaar aan de klets; daar leent een wandeling zich uitstekend voor.
Het doel was een grappige uitspanning waar we wat zouden gaan nuttigen. Eerst een kop chocolademelk, die merkwaardig genoeg werd opgediend als een beker hete, aangezoete melk met een klein bekertje chocolade chips; "dat is toch geen chocolademelk", zei ik op verbaasde toon tegen de bediening. Het was kennelijk bedoeld als iets speciaals. Roos heeft de chocolade van twee porties door haar melk geroerd; het loste inderdaad wel op. Ik heb lekker de warme melk opgedronken. Nog een broodje gegeten. Het werd al drukker; een echt gezellig plekkie.
We reden terug en Paul zette ons af bij het station. De trein kwam al snel en om een uur of vijf waren we weer terug op station Bilthoven. "Laten we een haring nemen", zei ik plagerig tegen Roos. Natuurlijk is alles gesloten op nieuwjaarsdag, maar ik zag dat het restaurantje Bubbles & Blessings open was en wilde Roos verrassen en de dag afsluiten met een kop soep aldaar. Vond Roos nadat ze even wat had tegen gestribbeld vanwege de haring ook een leuk idee. Daarna liepen we door het donker via het bos terug naar huis.
Ik heb de avond besloten met het traditionele glaasje Everts' Roem, zoals ik mij jaren geleden heb voorgenomen. Was dan wel niet op 31 december, maar een daggie later.

Geen opmerkingen: