17 januari 2016

Maarten van Rossumpad

De sneeuw was blijven liggen in de tuin van
Hotel Nol in 't Bosch
Vanmorgen eerst Roos naar de bus gebracht in Renkum en toen bij Nol in 't Bosch het Maarten van Rossumpad gelopen richting Wageningen. Het pad ging eerst door het bos en vervolgens over de Wageningse Berg langs de Rijn. Schitterend uitzicht over die enorme rivier. Gisteravond tijdens het diner zat ik naast iemand die haar hele leven in de buurt van de grote rivieren heeft gewoond; merkwaardig genoeg ben ik als echte Hollander nauwelijks bekend met onze rivieren en dat terwijl ons land gewoon helemaal gevormd is door die enorme waterstromen waardoor de grote hoeveelheden vruchtbaar sediment ons land voor een groot deel hebben gevormd. Dat heb ik dan vandaag goed gemaakt. Ik heb op de restanten van een bankje zelfs wat over het water uit zitten peinzen; zo'n enorm stromend meer van water dat haar weg naar de zee zoekt; imposant.
Lekker comploeteren op de hotelkamer
De sneeuw van vannacht was blijven liggen; er zat zelfs wat vorst in de grond zodat de modder wat stevig was geworden; bleef toch een kledderzooi in het bos. Maar wel mooi met dat kleine beetje sneeuw. Was een fijne wandeling.
Weer aangekomen op de hotelkamer lekker muziek geluisterd en gekeken naar een BBC-reportage over het Louvre die ik van Dick had gekregen. Muziekje erbij in plaats van het opgewonden commentaar; er zaten toch ondertitels bij. Genoten hoewel af en toe mijn ogen enigszins dicht vielen. Roos belde; ze zou zelfs door een van de mede-wandelaars hier voor het hotel afgezet worden.
Gelukkig hebben we goed gespeeld en gescoord

Geen opmerkingen: