28 januari 2016

Van Waardenburg naar Heesselt

Het witte kerkje van Waardenburg
Het weer was weer goed voorspeld door weeronline: een 9! Een strakblauwe lucht de hele dag en daar maakten we weer goed gebruik van. Best leuk om zo'n wandeling helemaal af telopen, althans dat hebben Roos en ik afgesproken v.w.b. het Maarten van Rossumpad. Erg grote étappes maken we niet, ook vandaag niet. Het zou uiteindelijk weer niet meer dan een kleine 15 kilometer worden, maar het was weer een bijzonder mooi traject langs de loop van de Waal.
Zo zaten we weer als enige passagiers om kwart over tien in een buurtbusje met een gezellige dame achter het stuur op weg naar Waardenburg. Het stuk over de brug van Zaltbommel hadden we maar overgeslagen. Het mooie witte kerkje van Waardenburg dat we al vanaf de overkant van de Waal hadden gezien toen we van Rossum naar Zaltbommel liepen schitterde gewoon in de laag staande zon.
Schitterende molen
Even verderop aan de dijk een molen en aan de rivierkant een ooibos met eenden en wilgen die in het water stonden. Een fraai kasteel waarnaar het plaatsje Waardenburg is genoemd; eerder had het de merkwaardige naam: "Hier". Roos zei al: "Waar woon je? nou Hier". Een kunstmatig aangelegde rivierkant waaraan de kribben waren gebouwd liepen we op, maar we moesten weer onverricht omkeren toen bleek dat we verderop niet over het water konden; vanaf mei wordt het bruggetje weer gemonteerd. Nou ja, was wel bijzonder om zo in de rivier te wandelen over een lange dijk door het water.
Kasteel Waardenburg


In Oppijnen bij een snackbar die voor ons open ging een uitsmijtertje gescoord en toen het laatste stukje naar de wereldplaats Heesselt waar we beiden nog nooit van hadden gehoord maar waar wel de buurtbus komt. Het is niet te geloven hoeveel kleine plaatsjes hier liggen en soms nog een zelfstandige gemeente zijn.
Rozerig van de hele dag buiten in de trein wat zitten dommelen. In Utrecht een harinkie gegeten. Lekker wandeldaggie weer.

Geen opmerkingen: