19 januari 2016

Een rot streek

Binnen een bridgeclub heb je naast het wekelijkse bridgen meestal ook een gelegenheid om in competitie thuis te spelen; dat gaat dan met "een koffertje" waarin een 20-24 tal voorgeschudde spellen met scorebriefjes ter beschikking worden gesteld aan de leden; je kunt dan al dan niet met andere leden van de club deze spellen spelen. Na een aantal rondes wordt de score opgemaakt door de beheerder van het koffertje, worden de scores vergeleken en wordt een winnaar bepaald. Zo ook in onze club. Nu had degene die dat al tien jaar had gedaan onlangs aangekondigd dat hij wilde stoppen met de vraag wie dat over zou willen nemen. Nou, daar hoefden Roos en ik niet lang over na te denken; we hadden onafhankelijk van elkaar het gevoel dat we wat voor de club moesten betekenen; we bleken de enigen te zijn die het hadden aangeboden.
En zo zaten wij vorige week maandagavond laat met z'n tweetjes voorbereidingen te treffen om de volgende dag "het koffertje" gereed te hebben. Alle 24 spellen zorgvuldig, volgens de regels van de Nederlandse Bridge Bond - d.w.z. minimaal 7 keer wassen voordat ze worden gedeeld - gedeeld en gecontroleerd op punten zodanig dat er geen overduidelijke "rondpas verdelingen" bij zaten en zodanig dat niet alleen de N-Z of de O-W handen de punten kregen; verder niet gestoken. Dus feitelijk zoals dat ook gaat binnen de club wanneer met de schudmachine wordt gedeeld, als heden gebruikelijk.
We hadden het erover met deze en gene en een van onze tegenspelers wilde het koffertje wel gaan spelen. Zo gezegd, zo gedaan, ze nam het koffertje onder haar hoede.
Dus toen we vandaag naar de club gingen waren we benieuwd naar de bevindingen met het koffertje. Toen ze binnen kwam begroette ik haar direct enthousiast en toen kwam de krankzinnige domper. Ze hadden 8 spellen gespeeld en toen de rest maar overgeschud; of je in je gezicht gespuugd wordt. Voor ons was de lol er wel direct af. De vorige beheerder was net als wij "des duivels" en had zoiets in die tien jaar ook nog nooit meegemaakt. 

Geen opmerkingen: