05 januari 2016

Een flashmob op z'n Arabisch

Terwijl wij op bezoek waren en de champagnefles open trokken ter gelegenheid van het nieuwe jaar voltrok zich op het stationsplein in Keulen een afgrijselijk schouwspel; duizend Arabische mannen die op afspraak met elkaar de daar toevallig aanwezige vrouwen omsingelden en sexueel belaagden. Een aanslag op de rechtsstaat, zo heb ik het ervaren. Des duivels ben ik. Mensen die met alle égards welkom werden geheten en die dit uitvreten; de hand bijten die je te vreten geeft en dan nog een graadje erger.
Wat ik vooral zo vreselijk vind is dat er kennelijk duizend, en wellicht nog meer van die gasten op de hoogte waren en dat geen van hen zo veel gewetensfunctie had om de politie in te lichten wat er stond te gebeuren.
Protest alom; revolutie op Europese schaal dreigt zelfs; nog zo'n incident na Parijs en de pleuris breekt uit. Onze rechtsstaat, in de laatste 7 decennia op europese schaal zorgvuldig vorm gegeven kraakt als een oude eik in de winterstorm. De politiek staat vertwijfeld aan de kant; het valt ook niet mee om je mensbeeld aan dit fenomeen aan te passen maar het antwoord zal kei en keihard moeten zijn. Misschien met de rechtsregels die bij de daders in de thuislanden worden gehanteerd? Dat zou inderdaad het einde van onze rechtsstaat betekenen helaas. Ik weet het ook niet meer.

Geen opmerkingen: