02 januari 2016

Regenjas van Ab uitgetest

Ab moest even gek poseren voor een in
december bloeiende plant. Naam plant
is mij ontschoten
Keurig om 8.41 uur kwam ik aan op station Amersfoort waar Ab me al stond op te wachten. Aldus de weersvoorspelling zou het een regenachtige dag worden. Ab had zijn vrijwilligerskleding van Staatsbosbeheer aangetrokken omdat deze waterdicht zou zijn; hij wilde dat wel eens uittesten. Ook had hij een grote paraplu bij zich die hij de hele wandeling als een plechtstatige Engelse Lord zou hanteren als een soort wandelstok.
We zouden vandaag de wandeling van Klarenbeek naar Deventer zoals we die een paar jaar eerder maakten opnieuw gaan doen. De rollen waren wel gewisseld v.w.b. het gidsen. Nadat ik die wandeling met Ab vier jaar geleden voor het eerst had gelopen daar loop ik hem tegenwoordig regelmatig op weg naar de jager in Wilp. Ik wist nu dus wel de mooiere paden te vinden, overigens gewoon door het volgen van de wit/rood markering over de bandijk.
In Appen naar de beroemde ambachtelijke bakker Bril; Ab had erop gerekend dat hij daar zou kunnen inkopen voor de lunch: een pak gevulde koeken. Helaas was bakker Bril even weg, althans het winkeltje was gesloten en moest Ab toevlucht nemen tot een brok chocolade van toni Chocoloni voor zijn lunch. Een door mij aangeboden boterham met heerlijke paté van onze lokale délicatessenwinkel Ploeger was hem "te min" althans hoefde hij die niet.
Geen noemenswaardige regen heeft zich verwaardigd om de regenjas, noch de paraplu van Ab uit te testen; het bleef de hele dag droog ondanks dat weeronline had voorspeld dat het van 10 tot 13 uur zou regenen. Gelukkig maar, want het was bepaald fris, echt waterkoud.
Onderweg veel ganzen, en ook een buizerd, een torenvalk en heel leuk een goudvink gezien.
Aangekomen in Deventer bleek daar markt te zijn, aanleiding om een visboertje te zoeken voor een lekkerbekje. Ab had gesproken over de kwaliteit van de Volendammer visboeren daar in Edam e.o. en dat die slechts hoogkwalitatieve kabeljauw gebruikte voor de lekkerbek. Nou, hier in Deventer niet. De korst vond ik lekker en de vis heb ik voor het grootste deel opgegeten, maar deze visboer zou het in Edam nog geen uur hebben uitgehouden; hier in Deventer stond een rij te wachten op deze "tractatie".
Was weer een gezellig daggie met Ab. De volgende keer gaan we van Zutphen naar Deventer of omgekeerd lopen, afhankelijk van de windrichting. Ik zal uitzoeken wat daar valt te wandelen.

Geen opmerkingen: