03 januari 2016

Cultuur en familiebezoek

Een ontzettend lieve foto van de
kleine Sjoerd met zijn vriendelijk gezichtje
Foto: Arja van Elven
Vandaag was de laatste dag van de TT in het Mauritshuis met de zelfportretten uit de 17e eeuw. Had ik nog niet gezien; Roos had bij haar bezoek wel de catalogus voor  me gekocht zodat ik de schilderijen wel kende. Doe ik tegenwoordig trouwens altijd; gewoon de catalogus aanschaffen; kost een paar centen, maar het is heel informatief. Die nieuwe hobby van cultuur snuiven begin ik steeds leuker te vinden.
Na het bezoek aan de TT ben ik nog even onverwacht langs gegaan bij Walter en Arja en de kleinkinderen. Toevallig was Walter alleen thuis met de kleintjes en was alleen de kleine Sjoerd nog maar wakker. Ik was lang niet geweest en het menneke vond mij - terecht - maar een vreemde meneer. Als Walter in de kamer was dan was er niets aan de hand, maar toen hij de kamer verliet kwamen de waterlanders; een heftig verdriet over zoveel onrecht hem aangedaan.
Even later kwam ook Evi uit bed: "ben jij opa boekje?", vroeg ze. Dat kon ik beamen. En ze kwam gezellig bij me zitten. Intussen was Sjoerd ook gekalmeerd met een korst van een boterham en lekker in zijn kinderstoel. Gezellig hoor dat kleine grut zo om me heen. Ook Arja kwam net thuis; was gezellig met een vriendin in de stad geweest. Toen ze haar hoofd om de hoek stak dacht ik echt even dat Anneke, haar moeder binnen kwam. Ze had lippenstift op en een ponny en de zelfde haarkleur; als twee druppels water!
Even later kwam ook Gijs uit een diepe slaap; kerst en oudjaar hadden hun tol geëist en hij moest nodig even bijkomen van alle emotie. Maar eenmaal bijgekomen klom hij op m'n schoot en moest hij wild springen. Damespaard is niet meer nodig en daarom heb ik de olifant maar geïntroduceerd. Het is maar goed dat ik mijn armspieren een beetje oefen op de fitness anders zou ik het niet volhouden dat gespring; leuk hoor. Evi wil geen damespaard: "vind ik eng"; zij houdt meer van opmaakspulletjes. Ze had een koffertje met kinderopmaakdingetjes gekregen en kon het maar niet vinden. Bleek later dat het onder het kleed van de kerstboom lag; tja dan kun je lang zoeken.
Was een gezellige middag!

Geen opmerkingen: