19 oktober 2015

Wild uit Wilp

Oktober is echt een maand om wild in te slaan. In onze kennissenkring hebben we een jager die ons steeds kan voorzien van een keur aan wild. Hij zit in Wilp en meestal lopen we daar dan heen vanuit Klarenbeek; een schitterende wandeling. En zo ook vandaag; dus vroeg op en zoals meestal het geval is wanneer ik de wekker op 5.00 uur heb gezet, kan ik dan nauwelijks de slaap vatten?! Dus dan nog maar vroeger opstaan; om 4.00 uur zat ik al aan de thee en havermoutpap, mijn ontbijt.
Als leesvoer heb ik momenteel het boek "Het ijzig hart"  van Almudena Grandes weer onder handen. Een boek dat handelt over de Spaanse burgeroorlog maar dan verpakt op een ingenieuze manier in een contemporain romantisch achtergrond verhaal. Nu bij tweede lezing dringt het nog beter tot me door. Dit is werkelijk een meesterlijk boek zoals ik er niet eens eentje per jaar tegen kom en ik lees toch wat af!
Maar niet alleen hedenmorgen om 4.00 uur lag ik weer te lezen in bed, maar ook nadat we weer terug waren na de toch weer 17,5 kilometer die we vandaag hebben gelopen. De tijd ging wel snel tijdens het lezen, oftewel ik heb een lekker tukje gedaan tussendoor.
Morgen ga ik maar eens een voorbout van een ree bakken en (langdurig) stoven. Het water loopt me nu al in de mond.

Geen opmerkingen: