14 oktober 2015

En dan nu in de prut


Hadden we drie dagen in de warme zon gewandeld in het land van Bronsgroen Eikenhout, daar werden we gisteren wakker met mist. En toen we aan de wandel gingen was het gewoon koud; 4 graden zag ik ergens op zo'n digitale openbare thermometer. Desalniettemin weer een fraaie wandeling over kleine paadjes door ons onbekende dreven.
Ging er soms wel erg nat aan toe. 
Thuis gekomen de vriezer aangesproken en 'savonds weer naar de bridgeclub; we haalden 54% en waren dik tevreden. Ik moest direct weg want ik moest alweer om 5.00 uur opstaan voor het volgende akkefietje: riet ruimen met Ab en Cor in de Koogbraak, een natuurgebiedje in Noord Holland.
Ab stond als altijd te wachten op bus 314 die keurig om 7.59 de hoek om kwam zeilen. Gelukkig hebben ze daar bij het busstation Edam een ouderwetse krul zodat ik mijn ochtendthee kon lozen; was hard nodig!
Op weg naar de Koogbraak werden we achtervolgd door een bekende auto; Cor! Maaimachine uitgeladen, terwijl ik me tegoed deed aan m'n broodnodige eerste bakkie koffie. En daarna aan het werk.
Lekker aan de gang met het riet.
Om het riet onder de duim te krijgen wordt hier twee keer per jaar gemaaid; vandaag was dat voor een deel van de Koogbraak ook het geval. Maar we hebben ook een "nieuw stuk" gemaaid, d.w.z. een stuk dat de laatste jaren helemaal niet meer is gemaaid, oud riet dus. En dat is berezwaar werk en niet alleen voor degene die maait, maar ook voor de ruimers. Had ik vorig jaar met Ab ook voor een stuk Koogbraak gedaan, dat er dit jaar overigens al schitterend bij ligt dankzij alle inspanning.
Ab laat altijd enthousiast zien wat het resultaat is van dit vrijwilligerswerk; een spcifieke flora, veenmosrietland-vegetatie met o.a. koekoeksbloem, dopheide, zonnedauw en vooral natuurlijk veenmos. Ach, ik doe het vooral omdat ik het zo gezellig vind en ook heerlijk om in de natuur te werken. Zit er, terwijl ik dit bloggie zit te schrijven met genoegen aan te denken hoe we deze dag hebben doorgebracht; gewoon gezellig. Ab heeft me nog op de trein gezet en nu zit ik lekker te doezelen met een koppie thee.
Cor verzamelt de laatste strootjes voor we vertrekken

De trouwe maaimachine wordt weer ingeladen

Geen opmerkingen: