25 oktober 2015

Wandelen met PROIRA

V.l.n.r. Eveline, Willem, Huib, Han, Cees en Wouter. Ferry en Roos ontbreken
op deze groepsfoto.
Vandaag weer een wandeldag, deze keer met een aantal van mijn oud-dispuutsgenoten, net als zes weken geleden. Roos wilde ook meelopen en nog even met Huib ruggespraak gehouden of dat wenselijk was en dat was ook vlgs de afspraak die we gemaakt hadden. Partners wandelen gewoon mee als ze daar zin in hebben. Dus met z'n tweetjes naar Den Haag CS waar we Eveline zouden ontmoeten bij de piano in de hal. Op station Utrecht merkte ik dat ik m'n GSM niet bij me had gestoken. Zat ik behoorlijk over in voor het geval Eveline vertraging zou hebben of anderzins bij een calamiteit. Bleek ook later erg vervelend want Cees Groen kwam ook per trein maar toen waren wij al vertrokken en daar kwamen we pas achter toen Eveline Huib had gebeld. Zij had gelukkig wel de GSM bij zich. Nou ja, alles kwam uiteindelijk weer goed en ach, wat maakt het uit; het gaat meer om het genoeglijk overleg dan om de kilometers!
Het is nog geen twee maanden geleden dat we voor het eerst gingen wandelen in het kader van de PROIRA-wandelreunie en dan vandaag alweer voor de tweede keer. En ditmaal met z'n achten. Huib en ik hadden afgesproken dat we op twee plekken zouden beginnen; ik zou met degenen die met de trein kwamen vanuit Den Haag CS beginnen en Huib met de geautomobiliseerden vanuit zijn huisadres.

De groep bestond dit keer uit acht personen: Cees Groen, Wouter Huisman, Eveline Beumkes, Han Schellekens, Willem Reijm, Huib vd Donk, Roos en ik. Het werd weer een gezellige onderonsje waarbij we in wisselende combinaties met elkaar spraken. Die vertrouwelijke sfeer is er direct; het is leuk te zien hoe dat proces iedere keer weer onmiddellijk plaats vindt.
Het weer werkte mee; het was gewoon te warm voor een trui onder de jas. De wandeling ging door de duinen. Erg veel hebben we niet gewandeld. Tot twee keer toe hielden we koffiepauze waar de door mij meegebrachte koffie haar weg vond.
Na een kleine 10 km liepen we richting bus en daar namen we weer afscheid. Was weer een fijne dag!

Geen opmerkingen: