12 oktober 2015

Langs de Geul

Hier logeerde Eli Heimans
Vanmorgen na het ontbijt direct in de hoeven, op naar Sippenaeken, naar Le Barbeau om te gaan lunchen. Niet alleen vanwege de lekkere hap maar vooral vanwege de leuke ambiance. Sippenaeken ligt net als Epen aan de Geul. We wisten niet meer precies hoe we vorig jaar gewandeld hadden, maar de Geul wees ons de weg. Deze keer niet via de linkerkant stroom opwaarts, maar aan de droge kant. Uit ervaring weet ik dat de linkerkant altijd een modderzooitje is. Deze route loopt wel langs de Bellet boomgaard en langs de beroemde Heimansgroeve. Leuk om te weten trouwens dat Eli Heimans niet helemaal vergeten is in het dorp. Bij hotel "Het Geuldal"  staat een groot bord met daarop genoemd dat Eli Heimans regelmatig in dit hotel heeft overnacht bij zijn onderzoek in het Geuldal.
Overal in het NLse stuk zie je aanduidingen omtrent het zinkviooltje. Pikant detail is dat dit fraaie helder gele bloemetje in NL helemaal niet meer voorkomt. Slechts het destijds zwaar vervuilde industriegebiedje langs de Geul kent nog grote velden met overblijfselen uit de zink en loodmijnen en daar groeit dit viooltje nog. Nu in deze tijd natuurlijk niet, maar in het voorjaar bij mijn wandelingen met Dick in dit gebied heb ik ze vaak gezien.
Zicht op Sippenaeken vanuit het Geuldal.
Komt hier niet zo uit, maar het is een arcadisch
landschap, zeker in dit jaargetijde.
Aangekomen in Sippenaeken was het niet alleen wat vroeg voor de lunch, maar we hadden ook gewoon nog geen trek. In zo'n hotel eet je toch eigenlijk voortdurend te veel. Ook het ontbijt smaakt je altijd iets te goed.
Dus nog een stuk gelopen. Tot ons plezier kwamen we een GR pad tegen, nr 563 en dat leidde ons door het dal van de Geul naar Plombieres, een schitterende etappe. En voor de terugtocht naar Sippenaeken liepen we op de GPS ook weer over prachtige paden en via een oversteek over schrikdraad weer terug naar de GR.
Nu smaakte de lunch weer uitstekend. Uit ervaring wisten we dat de porties er erg groot zijn. Dus slechts 1 consumptie, voor mij een Barbreaudje, lekker broodje zalm met eiersalade en nog wat beilage.
'sAvonds in de Smidse gegeten; ook zo'n bijzondere ambiance. Livar, oftewel het Limburgs Varken gegeten. Smaakte prima. Maar morgen ga ik het heel matig doen; ik plof zo langzamerhand. Roos nam nog een dessert?!

Geen opmerkingen: