18 oktober 2011

Tomaten en paprika's uit Zadar



Een Hollandse huisvrouw zou haar neus er voor optrekken want ze zien er niet vlekkeloos uit; tomaten van het land en volledig zongerijpt. Als je een dergelijke tomaat open snijdt dan weet je niet wat je ziet; er loopt geen waterig sap uit, integendeel het lijkt wel of je vlees hebt gesneden. Weelderig stulpt het vruchtvlees langs je mes en geurt je tegemoet. Gecombineerd met olijven, pesto en wat fijn gesneden paprika (eveneens van het land) kon ik het als salade aan Huib voorzetten. Hij had alles voor elkaar gekregen met mijn computer en met de Garmin en heel gezellig bleef hij ook eten. Met de ingrediĆ«nten uit Zadar heb ik toen een heerlijk maal gemaakt. Bonen had ik 'smorgens al in de week gezet en die kookte ik. Een varkenshaas van een biologische boerderij die Jos van L (voorzitter slow Food afdeling Utrecht) nog eens voor me had gekocht bakte ik in stukken in een mengsel van olijfolie en boter. Vlees uit de pan en dan de uien, fijn gesneden paprika met een paar lepels paprikapoeder gebakken. 
Paprika uit Zadar ziet er eveneens schitterend uit. Zon gerijpt maakt veel uit.
Vervolgens een hele ui knoflook waarvan de tenen in stukjes waren gesneden en na zachtjes bakken twee blikken tomaten (zonde om de heerlijke tomaten uit Zadar te laten verdrinken; had ik er maar veel meer meegenomen!) mengen, de voorgekookte bonen erbij een paar stuk-kokers (aardappelen) van m'n vaste moestuinleverancier uit Groenekan en lekker laten pruttelen. Op smaak gebracht hebben we zitten smullen.

Met Roos op vakantie geweest, met Dick gewandeld in Limburg en met Huib een hele dag doorgebracht; wat een heerlijke dagen waren dat bij elkaar. Een goede relatie en goede vrienden zijn zo belangrijk voor een mens! (En niet te vergeten: goed eten).
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: