13 oktober 2011

Slangen in Obrovac

Het pad langs de rivier bij Obrovac
De volgende dag wilden we graag verder reizen naar Plitvice, naar de prachtige meren van Kroatië. Roos had bedacht dat de bus in die richting over Obrovac moest komen en vroeg of de eigenaar bereid was om ons daarheen te rijden en ook daar was hij toe bereid.
Obrovac was een verhaal apart; zo'n lelijke stad had ik in geen jaren gezien; een enorm verschil met het pitoreske Vinjerac. Kapotte gevels, volledig vervallen straten, geen enkel restaurant, gesloten winkels; het zag er miserabel uit. In een café zaten 'smorgens vroeg al veel jonge mensen te roken en sommigen al aan de alcohol; het maakte op ons geen beste indruk.
Naar de gegevens van de SNP informatie moest er hier ergens een fraaie wandeling langs de rivier zijn. Dus gevraagd bij de "Travel Information". De twee aanwezige dames wisten ons wel de vertrektijden van de bus naar Plitvice te vertellen maar beweerden met stelligheid dat er geen wandeling langs de rivier was. Wij konden ons maar slecht voorstellen dat de info van de SNP onjuist zou zijn. Dus maar verder gevraagd in het eerder genoemde café. Daar hoorden we dat er een wandeling was langs de rivier en die vonden we ook inderdaad eigenlijk zonder moeite. Het pad werd echter wel steeds onbegaanbaarder maar op het moment dat bij mij te twijfel toesloeg kwam er een drietal mensen aan, naar bleek een Engels echtpaar onder leiding van een gids. Dus, hoezo geen wandeling. We hebben lekker gelopen en zijn terug gekeerd naar Obrovac en langs gegaan bij de "Travel Information" om hen van het bestaan van de wandeling op de hoogte te brengen. Ja, die kenden ze wel, maar konden ze niemand aanraden vanwege ........ (je gelooft het niet?!) de slangen. Geen slang gezien overigens behalve een doodgereden exemplaar de vorige dag in de kloof. Tja, ze had ons natuurlijk liever een excursie verkocht, maar daar doen wij niet aan; wij maken onze eigen excursies wel.
De bus vertrok keurig op tijd en zo kwamen we die avond aan in Plitvice.


Geen opmerkingen: