12 juni 2011

Bridgen bij Nol in 't Bosch

Dit pinksterweekend zijn Roos en ik lekker aan 't bridgen gegaan. In het blad van de bridgebond staan altijd veel advertenties van mogelijkheden om te gaan bridgen in hotels. Er zijn meerdere organisaties die dit al jaren doen, bijvoorbeeld Dekker waarmee we onlangs naar Den Helder (c.q. Texel) zijn geweest. Maar Nol in 't Bosch organiseert dat zelf in samenwerking met de Bridgeclub uit Bennekom en Wageningen.
Natuurlijk gingen we wandelen; eerst naar Utrecht CS naar de Volendamse visboer om een lekkere nieuwe haring te scoren. Roos trakteerde en kwam met 2 haringen p.p. Fantastische haring heeft die visboer op Hoog Catharijne en niet duur (2,10 euro per stuk en 4 voor 7,50 euro). Met de trein naar station Ede-Wageningen en aan de wandel naar Nol in 't Bosch; dat ligt aan het Trekvogelpad van de LAW; in vroeger jaren was ik al een aantal malen langs dit leuk gesitueerde hotel gewandeld. En dan nu lekker een heel (lang) weekend. We kwamen pas tegen half zes aan en dat bleek etenstijd te zijn. Voor het zelfde geld zouden we later zijn geweest. Heel snel een douche gepakt en hup aan tafel. Er waren nog maar 2 plaatsjes vrij aan een zes persoonstafel met 2 stellen die elkaar onderling kenden. Ik had leuk contact met mijn tafelgenoot Jan, 88 jaar oud, drie keer in de week zwemmen, lekker bridgen en maakte de indruk of hij een jaar of 75 was, geen dag ouder. Had tot zijn 74e doorgewerkt. Maar vooral van gewicht vond ik zijn ideeën over voeding. Toen hij stopte met werken (74 jaar oud dus) heeft hij besloten dat er iets aan z'n gewicht moest gebeuren; hij was 15 kilo te zwaar. Stoppen met alcohol, niet meer snoepen, en niet meer tussendoor of na het diner 'savonds nog wat eten en natuurlijk veel bewegen. Precies wat ik als optimale leefstijl propageer maar al jaren niet meer praktiseer (shame on me).
Aangezien ik inmiddels ook weer (veel) te zwaar ben geworden, onderwerp ik me vanaf heden ook weer aan het regime dat ik 8 jaar geleden heb bedacht en me met succes aan heb onderworpen, net als Jan, en hoop dat nog vele jaren vol te houden. Ik voel me nu al actiever, één van de "bijwerkingen" van matig eten in combinatie met veel bewegen. Nu maar weer even stevig aan de wandel en voorlopig een half harinkje en zeker geen 2!
'sAvonds natuurlijk bridgen. We kenden de mede-bridgers helemaal niet; dan voel ik me (tot verbazing van Roos) nooit echt op m'n gemak en speel heel onzeker. Het gevolg was dat we onder de veertig procent haalden en als laatsten van de 10 paren eindigden. Dan schaam ik me altijd een beetje, maar goed niets aan te doen, volgende keer beter. En dat hebben we geweten: de volgende dag waren we tweede, de derde dag ook en de vierde dag waren we zelfs eerste. Ook de einduitslag was ten gunste van ons beiden; ik geloof niet dat iemand het ons misgunde; we hadden een heerlijk toernooi en werden nog enthousiaster over onze hobby. De laatste maanden hebben we ons systeem opgepoetst en hard gestudeerd; het lijkt vrucht af te werpen, vooral als we zeer regelmatig spelen. Ook in Den Helder werden we de laatste avond eerste na een slecht begin op de eerste dag. We zullen doorgaan!

Geen opmerkingen: