12 mei 2023

75 jaar

 Vanaf vandaag ben ik op en top een bejaarde, voel het ook wel in m'n conditie, mijn maximale wandelafstand is zo langzamerhand verminderd tot 15 kilometer op een dag en dan moet ik tussendoor zeer regelmatig "even zitten" en kom ik sowieso bijna strompelend op de eindbestemming. Vergeetachtigheid is mijn deel geworden en piano spelen of zingen gaat echt niet meer. 
De dag begon heel vroeg met WhatsApp berichten van Jan en Thea, broer en schoonzus en ging redelijk door met Peter en Jessica, Martijn en Margot uit Indonesië en Asbjörn uit Londen, en nog vele anderen, ik werd bepaald niet vergeten har har. Iedereen wenste me een prettige dag, die overigens verliep zoals vrijwel alle vrijdagen, d.w.z. bezoek aan de markt en aan de zuivelboerderij. Roos ging naar de telefoonwinkel om haar telefoon op orde te krijgen, die was afgelopen maandag door de hond van Mariska in het ongerede gebeten, maar kon hersteld worden terwijl Roos al een nieuw exemplaar zelf op orde had gekregen.
Het betrof dit jaar natuurlijk een kroonjaar en velen vroegen of ik het groot zou aanpakken, maar dat feest was al gevierd op 19 maart toen op Hugo na al m'n kinderen hier bij mij thuis waren en ik een topdag had voor m'n gevoel. Ook was ik al door Roos gefêteerd met de mogelijkheid om in Peize op een antiek kerkorgel te mogen spelen als verjaardagsgeschenk. Buurvrouw Karin had een fraai boeket bloemen voor me om de dag te sieren, nou ja, als gezegd, ik was bepaald niet vergeten. Er lagen zelfs nog drie verjaardagskaarten in de bus,

Geen opmerkingen: