08 mei 2023

Een wielewaal gehoord

 

Mooi doorkijkje onderweg

Vorige week, terwijl ik op het perron stond te wachten om in te checken binnen de tijd van mijn Dalvrij abonnement kwam ik in gesprek met een mevrouw die, gezien de rugzak en wandelschoenen een collega wandelaar was. En inderdaad, ze vertelde mij over een wandeling die ze de vorige dag had gemaakt met haar man, nota bene ooit bevriend geweest met de bekende boswachter Bert Bos en dus vogelkenner, dat ze bij de NS wandeling van Culemborg naar Beesd een wielewaal hadden gehoord. Nou, dat was voor mij alle reden om zo snel mogelijk, en dat was vandaag, de wandeling, zij het in de omgekeerde richting van Beesd naar Culemborg te lopen. Het zou voor de hand hebben gelegen dat we dat gisteren na afloop van het concert hadden gedaan, maar dat kwam vanwege de tijd niet uit. 
Vanmorgen ging Roos eerst naar de bloemenzaak om een bloemstukje voor Mariska en Gideon te kopen; zij gaat vandaag naar Heesch bij Mariska op bezoek in het kader van het aanstaand huwelijk waarbij onze aanwezigheid helaas niet zo gewenst is helaas. Heel begrijpelijk hoor, het gebeuren rond het KI-donorschap ligt helaas nog steeds bij velen erg gevoelig. Maar we wilden uiteraard wel iets voor het bruidspaar betekenen, waarvan acte. Het bezoek liep een beetje wonderlijk af begreep ik; de hond had Roos' telefoon te pakken gekregen en die als een bot van de slager behandeld, jammer maar helaas. 
In die tussentijd liep ik overigens van het piepkleine station Beesd langs een aantal boerenwegen, de track die Roos voor mij had uitgezet in Komoot. Mooi boerenlandschap en al snel het landgoed Mariënweerd dat werkelijk verrassend was. Paden en wegen door ouderwets boerenlandschap met zelfs bloemetjes in de weilanden maar ook met Roundup behandelde perken tussen de fruitbomen (hoef ik dus ook niet meer, net als aardbeien van vaderlandse bodem). En op zeker moment, ja hoor, het verrassend geluid van de wielewaal, in duet met een koekoek. Ik nam voor Roos een geluidfragment op dat ze dus voorlopig helaas niet kan afluisteren vanwege haar telefoon problemen.
Ik maakte de 10 km af en kwam in Culemborg na een heerlijke wandeldag.

Geen opmerkingen: