31 januari 2021

Weer naar de Maashorst

 Mariska heeft inmiddels zo'n plezier in het wandelen; ook vandaag zou ze weer aan de wandel gaan ondanks een heel drukke week met nachtdiensten. Wellicht overrompelde ik haar door aan te bieden om weer met haar mee te lopen. Bleek uiteindelijk voor haar wel een stimulans want het viel haar inderdaad zwaar om weer bijtijds op te staan. Ik stond daarentegen al om kwart voor acht op de bushalte naar Utrecht CS. Er zat vrijwel niemand in de bus en er stapte verder ook niemand meer in zodat de bus heel vroeg op het station was en ik een trein eerder haalde. Dat gebeurde in den Bosch opnieuw zodat ik uiteindelijk al om 9.00 uur in Oss was en niet om 9.30, het tijdstip dat we hadden afgesproken. Maar er stond een bus richting Heesch. Laat de chauffeur nu een bekende zijn van Mariska en die vermoedde wie ik was en zo hadden we kennismaking en een gesprek. Uiteindelijk stond ik op de Parkeerplaats op Mariska te wachten die om kwart over tien kwam aantuffen; ze had nog fors moeten krabben aan de ramen van de auto. 
We liepen weer twee uurtjes over de Maashorst, keurig 11 km. Ik had weer een spektaart gebakken en daar hebben we met smaak van zitten smikkelen op een bankje. En onderweg aan één stuk door met elkaar over van alles gesproken; wat is samen wandelen toch een fijne manier om met elkaar te overleggen.
Mariska had nog een heel middagprogramma; ik zorgde ervoor dat we keurig op tijd weer bij de auto waren; zij moet nog een beetje met Komoot leren omgaan, maar dat komt ongetwijfeld goed; kan ze ook goed de afstand en het traject inschatten. We namen afscheid en ik ging met de trein door naar Wijhe waar Roos een lekker kopje thee voor me had. Ik was door alle gewandel van de afgelopen dagen en de korte nachtrust een beetje uitgewoond, maar na drie kwartier de luijes gesloten te hebben ging het weer helemaal goed. Fijn om weer in Wijhe te zijn; morgen een mooie wandeling over het Veen bij Kloosterveen.

Geen opmerkingen: