07 januari 2021

Paardenbiefstuk en varkenshaks

Eén biefstukje is al ingetreden

 Vanmorgen weer vroeg opgestaan; nu om naar Soestdijk te gaan naar de marktslager Edward; die heeft zulk lekker varkensvlees voor de erwtensoep. Toen ik dat afgelopen week aan Theo en Johnny vertelde vroeg zij of ik dan wellicht paardenbiefstuk voor hen mee zou kunnen nemen. Natuurlijk kon dat. Roos i ook gek op paardenbiefstuk dus besloot ik om voor haar ook een stuk mee te nemen. 
Eerder had ik opgemerkt dat de aansluiting in Amersfoort naar Baarn uitstekend was en dan vanuit Baarn naar Soestdijk is ook niet zo'n slechte aansluiting. Al met al was ik in anderhalf uur (lezen) op station Soestdijk. De markt is vlakbij, maar er stond een flinke rij voor de kraam; zegt iets over de kwaliteit van deze marktslager; vroeger stond hij ook op de markt hier in de Bilt, maar dat liep hem niet goed genoeg en toen is hij vertrokken. Ik kocht een enorme varkenshaks, noemde ik altijd varkensbil, maar heet kennelijk haks of hax. En voor Theo en Johnny een nog veel groter stuk paardenhaas; prachtig vlees. Voor Roos sneed hij ook twee biefstukjes van samen een pond af.
Was een flink gesjouw met al die kilo's op m'n rug, maar ik liep lekker door het bos naar huis; had ik m'n dagelijkse portie beweging alvast binnen. De biefstuk direct langs gebracht en lekker koffie gedronken. Thuis gekomen direct het varkensvlees opgezet om erwtensoep te maken, brood aangezet en nog meer druk bezig geweest in de keuken; dat koken en bezig zijn met inslaan van etenswaren is toch wel mijn grootste liefhebberij. Ondanks het regenachtige weer heb ik ook nog naar het dorp gewandeld om mijn Mandolino op te halen. Staat overigens nog onuitgepakt te wachten op eerste gebruik.

Geen opmerkingen: