02 januari 2021

Via Baarn naar huis

Menukaart van "de Generaal"

 Vanmorgen stonden we laat op; het gaf me een ontevreden gevoel dat er al zo'n groot deel van de dag om was en daarom besloot ik om vast terug naar de Bilt te gaan en tussendoor de benen te gaan strekken. Mijn gewicht vroeg daar ook om; tot mijn teleurstelling bleek ik de laatste weken behoorlijk aan lichaamsgewicht te zijn toegenomen; toch weer te veel gegeten, althans meer dan opgestookt en dat terwijl ik toch best veel lichaamsbeweging in mijn dagen steek.
Eerst maar naar station Wijhe gewandeld en via Zwolle naar Amersfoort; daar de stoptrein naar Baarn en aan de wandel. Die wandeling begint bij de uitspanning "de Generaal", en nu zag ik in de gauwigheid dat het hier ging om generaal van Heutsz, de verantwoordelijke voor de Atjeh oorlogen waarbij het woord genocide tegenwoordig wordt gebruikt; een onvervalste veroveringsoorlog tegen een taaie tegenstander. 
Overigens kun je bij dit etablissement uitstekend koffie drinken met een gebakje alleen nu even niet; u weet wel waarom. Maar daar om niet getreurd en de bekende wandeling gemaakt langs het hek van het paleis Soestdijk en langs het natuurterrein van de Stulp door het het nonnengebied, vijverhof door naar Den Dolder station waar ik de trein nam naar Bilthoven. Vanaf het station via het bos naar huis gelopen. Was al met al goed voor 17 kilometer. Thuis gekomen de vriezer onderzocht op leeftocht met veel vezel; werd bruine bonen met snijbonen en daarbij gebakken plakjes droge worst en gebakken ui,/knoflook met kerrie en sambal op smaak gebracht, Niet te veel van gegeten om de kerstkilo's kwijt te raken.
Foto van mijn moeder als 18-jarige

In de loop van de avond nog uitgebreid zitten eppen met nieuwe donorzoon Asbjörn; hij wil graag wat weten over mijn familiegeschiedenis; doet me plezier, want dat is ook een van mijn interesses: het vastleggen van wat ik weet over het verleden. Dat verwaait zo snel; wie weet nog iets over overgrootouders, of nog meer generaties geleden. Ik heb hem alvast wat foto's gestuurd. Overigens best leuk om oude foto's door te kijken. Zo vond ik een foto van mijn moeder als jonge vrouw; Asbjörn appte tot mijn genoegen: "wat een mooie vrouw", en dat was ze, althans op die leeftijd.
Nog een paar kantates en een paar hoofdstukken gelezen en lekker geslapen.

Geen opmerkingen: